Sajtos bundában sült csirkemell

A hagyományos panírozáshoz képest a sajtos bundában sül csirkemell morzsa nélkül készül. A bunda a liszttől, a tojástól és a belé reszelt sajttól áll össze. És van egy összetevője, ami igazán különleges ízt kölcsönöz neki!

 

Ez a hozzávaló nem más, mint a fokhagyma! Ugyan azzal a reszelővel, amivel a kemény sajtot is lereszelted, reszeld le a fokhagyma gerezdeket is. Isteni lesz a bundás csirkemell fokhagymával!

Egy korábbi receptemben szintén sajtot használtunk a bundázáshoz. De micsoda különbség! A tömlős sajtos csirkemell csíkok bundájába tejszínes krémsajtot kevertünk.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell,
  • 15 dkg kemény sajt,
  • 3 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 3 púpozott evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • a sütéshez étolaj.

A fokhagymás, sajtos bundában sült csirkemell elkészítése

  1. A filézett csirkemellet tisztítsd meg, vágd szeletekre, ízlés szerint sóval, borssal hintsd meg.
Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket
Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket
  • Tisztítsd meg a fokhagymát! A fokhagyma pucolás fortélyait megnézheted a linkre kattintva!
  • Fokhagyma
    Reszelni, majd irány a bunda!
  • A kis lyukú reszelőn reszeld le a fokhagymákat és a kemény sajtot. A fotón nyíllal jelöltem a szinte észrevétlen, reszelt fokhagymát.
  • Reszelt sajt és fokhagyma
    Ép hogy csak észrevehető a kemény sajt között a fokhagyma
  • Üsd rá a tojásokat, tegyél bele egy csipetnyi sót és egy villával dolgozd el a masszát.
  • Tojás, reszelt sajt és fokhagyma
    Dolgozd össze az alapanyagokat
  • Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel az olajat. (Én elhibáztam: Az első adag bundája odaragadt az edény aljához. Az is lehet, hogy türelmetlen voltam és hamar meg akartam fordítani a húsokat… Serpenyőcsere, leszűrt olaj – és tökéletes eredmény!)
  • A húst forgasd lisztbe, a tojásos, sajtos, fokhagymás masszába és óvatosan engedd bele a forró olajba.
  • A barnára sült bundán látod, mikor van kész a sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell.
  • Kész a sajtos, fokhagymás bundában készített csirkemell

    Kész a finom, omlós csirkemell
    Kész a finom, omlós csirkemell

    Amint készre sül a csirkehús, már tálalhatod is. Milyen köret illik hozzá? Párolt rizs, tört burgonya, burgonyapüré, stb.

    A csirkemell alapvetően egy száraz típusú hús. A sajtos bundában sült csirkemell mégis szaftos maradt. És van még egy recept, ami garantálja, hogy nem lesz száraz a hús: a fordított rántott hús receptje!

    Remélem a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened!

    Összefoglaló

    Sajtos bundában sült csirkemell

    A hagyományos panírozáshoz képest a sajtos bundában sül csirkemell morzsa nélkül készül. A bunda a liszttől, a tojástól és a belé reszelt sajttól áll össze. És van egy összetevője, ami igazán különleges ízt kölcsönöz neki!

    Típus: Főétel

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT30M

    Főzési idő: PT60M

    Összes idő: PT90M

    Hozzávalók:

    • csirkemell
    • kemény sajt
    • tojás
    • liszt
    • olaj
    • fokhagyma

    Recept útmutatások: A hagyományos panírozáshoz képest a sajtos bundában sül csirkemell morzsa nélkül készül. A bunda a liszttől, a tojástól és a belé reszelt sajttól áll össze. És van egy összetevője, ami igazán különleges ízt kölcsönöz neki!

    Szerkesztő Értékelése:
    4.91

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    6 + húsz =