Sajtos bundában sült csirkemell

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A hagyományos panírozáshoz képest a sajtos bundában sül csirkemell morzsa nélkül készül. A bunda a liszttől, a tojástól és a belé reszelt sajttól áll össze. És van egy összetevője, ami igazán különleges ízt kölcsönöz neki!

Sajtos bundában sült csirkemell recept

Valamit még reszelünk a bundába, hogy igazán finom legyen az ízek összhatása!

Ez a hozzávaló nem más, mint a fokhagyma! Ugyan azzal a reszelővel, amivel a kemény sajtot is lereszelted, reszeld le a fokhagyma gerezdeket is. Isteni lesz a bundás csirkemell fokhagymával!

Egy korábbi receptemben szintén sajtot használtunk a bundázáshoz. De micsoda különbség! A tömlős sajtos csirkemell csíkok bundájába tejszínes krémsajtot kevertünk.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell,
  • 15 dkg kemény sajt,
  • 3 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 3 púpozott evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • a sütéshez étolaj.

A fokhagymás, sajtos bundában sült csirkemell elkészítése

  1. A filézett csirkemellet tisztítsd meg, vágd szeletekre, ízlés szerint sóval, borssal hintsd meg.
    Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket

    Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket

  2. Tisztítsd meg a fokhagymát! A fokhagyma pucolás fortélyait megnézheted a linkre kattintva!
    Fokhagyma

    Reszelni, majd irány a bunda!

  3. A kis lyukú reszelőn reszeld le a fokhagymákat és a kemény sajtot. A fotón nyíllal jelöltem a szinte észrevétlen, reszelt fokhagymát.
    Reszelt sajt és fokhagyma

    Ép hogy csak észrevehető a kemény sajt között a fokhagyma

  4. Üsd rá a tojásokat, tegyél bele egy csipetnyi sót és egy villával dolgozd el a masszát.
    Tojás, reszelt sajt és fokhagyma

    Dolgozd össze az alapanyagokat

  5. Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel az olajat. (Én elhibáztam: Az első adag bundája odaragadt az edény aljához. Az is lehet, hogy türelmetlen voltam és hamar meg akartam fordítani a húsokat... Serpenyőcsere, leszűrt olaj – és tökéletes eredmény!)
  6. A húst forgasd lisztbe, a tojásos, sajtos, fokhagymás masszába és óvatosan engedd bele a forró olajba.
  7. A barnára sült bundán látod, mikor van kész a sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell.

Kész a sajtos, fokhagymás bundában készített csirkemell

Kész a finom, omlós csirkemell

Kész a finom, omlós csirkemell

Amint készre sül a csirkehús, már tálalhatod is. Milyen köret illik hozzá? Párolt rizs, tört burgonya, burgonyapüré, stb.

Remélem a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos bundában sült csirkemell
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenhárom =