Sajtos bundában sült csirkemell

A hagyományos panírozáshoz képest a sajtos bundában sül csirkemell morzsa nélkül készül. A bunda a liszttől, a tojástól és a belé reszelt sajttól áll össze. És van egy összetevője, ami igazán különleges ízt kölcsönöz neki!

Sajtos bundában sült csirkemell recept
Valamit még reszelünk a bundába, hogy igazán finom legyen az ízek összhatása!

Ez a hozzávaló nem más, mint a fokhagyma! Ugyan azzal a reszelővel, amivel a kemény sajtot is lereszelted, reszeld le a fokhagyma gerezdeket is. Isteni lesz a bundás csirkemell fokhagymával!

Egy korábbi receptemben szintén sajtot használtunk a bundázáshoz. De micsoda különbség! A tömlős sajtos csirkemell csíkok bundájába tejszínes krémsajtot kevertünk.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell,
  • 15 dkg kemény sajt,
  • 3 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 3 púpozott evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • a sütéshez étolaj.

A fokhagymás, sajtos bundában sült csirkemell elkészítése

  1. A filézett csirkemellet tisztítsd meg, vágd szeletekre, ízlés szerint sóval, borssal hintsd meg.
    Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket
    Sóval, borssal ízesítsd a csirkemell szeleteket
  2. Tisztítsd meg a fokhagymát! A fokhagyma pucolás fortélyait megnézheted a linkre kattintva!
    Fokhagyma
    Reszelni, majd irány a bunda!
  3. A kis lyukú reszelőn reszeld le a fokhagymákat és a kemény sajtot. A fotón nyíllal jelöltem a szinte észrevétlen, reszelt fokhagymát.
    Reszelt sajt és fokhagyma
    Ép hogy csak észrevehető a kemény sajt között a fokhagyma
  4. Üsd rá a tojásokat, tegyél bele egy csipetnyi sót és egy villával dolgozd el a masszát.
    Tojás, reszelt sajt és fokhagyma
    Dolgozd össze az alapanyagokat
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsd fel az olajat. (Én elhibáztam: Az első adag bundája odaragadt az edény aljához. Az is lehet, hogy türelmetlen voltam és hamar meg akartam fordítani a húsokat... Serpenyőcsere, leszűrt olaj – és tökéletes eredmény!)
  6. A húst forgasd lisztbe, a tojásos, sajtos, fokhagymás masszába és óvatosan engedd bele a forró olajba.
  7. A barnára sült bundán látod, mikor van kész a sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell.

Kész a sajtos, fokhagymás bundában készített csirkemell

Kész a finom, omlós csirkemell
Kész a finom, omlós csirkemell

Amint készre sül a csirkehús, már tálalhatod is. Milyen köret illik hozzá? Párolt rizs, tört burgonya, burgonyapüré, stb.

Remélem a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos bundában sült csirkemell
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =

Scroll to top