Rakott karfiol sajttal és baconnel

Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!

A recept titka: a sajt réteg alatti massza! A rakott ételünk tetejére öntött joghurtos, tojásos öntetbe mi sót is tettünk, neked azonban lehet, hogy ez felesleges. A felhasznált füstölt sajtnak elég intenzív az íze. Próbáld ki só nélkül, az a biztos!

A rakott karfiolt sajttal és baconnel egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Pont olyan egyszerű, mint a korábbi receptünk, a Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítése. Próbáld ki te is ezt a könnyű receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes fényképekkel adok meg.

Hozzávalók

  • 1,0 kg karfiol,
  • 2 dl krémjoghurt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • só,
  • őrölt szerecsendió,
  • kevés zsiradék (vaj, vagy margarin) a tál kikenéséhez.

Rakott karfiol receptje lépésről lépésre

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)

    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj be vajjal, vagy margarinnal.
  3. Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd a tál aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  4. Szeleteld fel a bacon szalonnát és rakd a tálba a karfiolra.

    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
  5. Tedd rá a maradék karfiolt.
  6. Reszeld le a füstölt sajtot, kb. 2/3-át keverd össze a joghurttal, szerecsendióval, a felvert tojásokkal és egy csipet sóval. Öntsd rá egyenletesen a rakott karfiolra!

    Nyakon öntve a rakott étel
    Nyakon öntve a rakott étel
  7. A maradék sajtot szórd rá a tetejére. Ezzel elkészítetted a rakott karfiol sajttal és baconnel receptet, már csak meg kell sütni!

    Sajttal szórd meg a tetejét!
    Sajttal szórd meg a tetejét!
  8. Ezt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben csináld! Minden sütő más – nálunk 25 perc alatt sült meg az étel – ezért azt figyeld, mikor lesz szép barna a sajt a tetején. Akkor van készen a rakott karfiol.
Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával
Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával

Óvatosan szeletelve nem esik össze:

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Rakott karfiol receptje baconnel és sajttal
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

öt × négy =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close