Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!
A recept titka: a sajt réteg alatti massza! A rakott ételünk tetejére öntött joghurtos, tojásos öntetbe mi sót is tettünk, neked azonban lehet, hogy ez felesleges. A felhasznált füstölt sajtnak elég intenzív az íze. Próbáld ki só nélkül, az a biztos!
A rakott karfiolt sajttal és baconnel egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Pont olyan egyszerű, mint a korábbi receptünk, a Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítése. Próbáld ki te is ezt a könnyű receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes fényképekkel adok meg.
Hozzávalók
- 1,0 kg karfiol,
- 2 dl krémjoghurt,
- 2 tojás,
- 15 dkg füstölt sajt,
- 20 dkg bacon,
- 2 teáskanál ételízesítő,
- só,
- őrölt szerecsendió,
- kevés zsiradék (vaj, vagy margarin) a tál kikenéséhez.
Rakott karfiol receptje lépésről lépésre
- A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)
Fől a karfiol az ételízesítős vízben - Egy tűzálló tálat vékonyan kenj be vajjal, vagy margarinnal.
- Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd a tál aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
- Szeleteld fel a bacon szalonnát és rakd a tálba a karfiolra.
A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel - Tedd rá a maradék karfiolt.
- Reszeld le a füstölt sajtot, kb. 2/3-át keverd össze a joghurttal, szerecsendióval, a felvert tojásokkal és egy csipet sóval. Öntsd rá egyenletesen a rakott karfiolra!
Nyakon öntve a rakott étel - A maradék sajtot szórd rá a tetejére. Ezzel elkészítetted a rakott karfiol sajttal és baconnel receptet, már csak meg kell sütni!
Sajttal szórd meg a tetejét! - Ezt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben csináld! Minden sütő más – nálunk 25 perc alatt sült meg az étel – ezért azt figyeld, mikor lesz szép barna a sajt a tetején. Akkor van készen a rakott karfiol.
Óvatosan szeletelve nem esik össze:
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!