Rakott karfiol sajttal és baconnel

 

Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A recept titka: a sajt réteg alatti massza! A rakott ételünk tetejére öntött joghurtos, tojásos öntetbe mi sót is tettünk, neked azonban lehet, hogy ez felesleges. A felhasznált füstölt sajtnak elég intenzív az íze. Próbáld ki só nélkül, az a biztos!

A rakott karfiolt sajttal és baconnel egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Pont olyan egyszerű, mint a korábbi receptünk, a Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítése. Próbáld ki te is ezt a könnyű receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes fényképekkel adok meg.

Hozzávalók

  • 1,0 kg karfiol,
  • 2 dl krémjoghurt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • só,
  • őrölt szerecsendió,
  • kevés zsiradék (vaj, vagy margarin) a tál kikenéséhez.

Rakott karfiol receptje lépésről lépésre

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj be vajjal, vagy margarinnal.
  3. Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd a tál aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  4. Szeleteld fel a bacon szalonnát és rakd a tálba a karfiolra.
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
  5. Tedd rá a maradék karfiolt.
  6. Reszeld le a füstölt sajtot, kb. 2/3-át keverd össze a joghurttal, szerecsendióval, a felvert tojásokkal és egy csipet sóval. Öntsd rá egyenletesen a rakott karfiolra!
    Nyakon öntve a rakott étel
    Nyakon öntve a rakott étel
  7. A maradék sajtot szórd rá a tetejére. Ezzel elkészítetted a rakott karfiol sajttal és baconnel receptet, már csak meg kell sütni!
    Sajttal szórd meg a tetejét!
    Sajttal szórd meg a tetejét!
  8. Ezt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben csináld! Minden sütő más – nálunk 25 perc alatt sült meg az étel – ezért azt figyeld, mikor lesz szép barna a sajt a tetején. Akkor van készen a rakott karfiol.
Készre sült a rakott karfiol bacon szalonnával és sajttal
Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával

Óvatosan szeletelve nem esik össze:

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Összefoglaló

Rakott karfiol receptje baconnel és sajttal

Egy isteni rakott karfiol sajttal és baconnel ebédre, vagy akár vacsorára is remek fogás. Nézd meg, hogyan kell elkészíteni! Itt a recept részletes leírással és képekkel.

Típus: Főétel, rakott étel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT25M

Összes idő: PT55M

Hozzávalók:

  • karfiol
  • sajt
  • tojás
  • vaj
  • ételízesítő
  • bacon szalonna
  • krém joghurt
  • szercsendió

Recept útmutatások: Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!

Szerkesztő Értékelése:
4.85

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

egy × kettő =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház