Rakott karfiol sajttal és baconnel

 

Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!

A recept titka: a sajt réteg alatti massza! A rakott ételünk tetejére öntött joghurtos, tojásos öntetbe mi sót is tettünk, neked azonban lehet, hogy ez felesleges. A felhasznált füstölt sajtnak elég intenzív az íze. Próbáld ki só nélkül, az a biztos!

A rakott karfiolt sajttal és baconnel egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Pont olyan egyszerű, mint a korábbi receptünk, a Tojással, burgonyával rakott karfiol elkészítése. Próbáld ki te is ezt a könnyű receptet, amit pontos mennyiségekkel és részletes fényképekkel adok meg.

Hozzávalók

  • 1,0 kg karfiol,
  • 2 dl krémjoghurt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • 20 dkg bacon,
  • 2 teáskanál ételízesítő,
  • só,
  • őrölt szerecsendió,
  • kevés zsiradék (vaj, vagy margarin) a tál kikenéséhez.

Rakott karfiol receptje lépésről lépésre

  1. A megtisztított, virágjaira szedett karfiolt tedd fel egy lábasban főni. A főzővízbe ízlés szerint szórj ételízesítőt, vagy sót. (Én az előbbi mellett döntöttem.)
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
    Fől a karfiol az ételízesítős vízben
  2. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj be vajjal, vagy margarinnal.
  3. Szűrd le a megfőtt karfiolt, majd felét rakd a tál aljára, nagyjából egyenletesen elrendezve.
  4. Szeleteld fel a bacon szalonnát és rakd a tálba a karfiolra.
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
    A szeletelt bacon szalonna már a karfiolon figyel
  5. Tedd rá a maradék karfiolt.
  6. Reszeld le a füstölt sajtot, kb. 2/3-át keverd össze a joghurttal, szerecsendióval, a felvert tojásokkal és egy csipet sóval. Öntsd rá egyenletesen a rakott karfiolra!
    Nyakon öntve a rakott étel
    Nyakon öntve a rakott étel
  7. A maradék sajtot szórd rá a tetejére. Ezzel elkészítetted a rakott karfiol sajttal és baconnel receptet, már csak meg kell sütni!
    Sajttal szórd meg a tetejét!
    Sajttal szórd meg a tetejét!
  8. Ezt 180 fokon, légkeveréses állásba tett sütőben csináld! Minden sütő más – nálunk 25 perc alatt sült meg az étel – ezért azt figyeld, mikor lesz szép barna a sajt a tetején. Akkor van készen a rakott karfiol.
Készre sült a rakott karfiol bacon szalonnával és sajttal
Készre sült a rakott karfiol sajttal és bacon szalonnával

Óvatosan szeletelve nem esik össze:

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet!

Összefoglaló

Rakott karfiol receptje baconnel és sajttal

Egy isteni rakott karfiol sajttal és baconnel ebédre, vagy akár vacsorára is remek fogás. Nézd meg, hogyan kell elkészíteni! Itt a recept részletes leírással és képekkel.

Típus: Főétel, rakott étel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT30M

Főzési idő: PT25M

Összes idő: PT55M

Hozzávalók:

  • karfiol
  • sajt
  • tojás
  • vaj
  • ételízesítő
  • bacon szalonna
  • krém joghurt
  • szercsendió

Recept útmutatások: Darált hús nélkül, csak sajttal és baconnel készítjük ezt a finom rakott karfiolt. A karfiol rózsákat némi előfőzés után egy tűzálló tálba, két rétegben halmozzuk, közé bacont szórunk. És még valamivel megbolondítjuk, amitől igazán finom lesz ez az egytálétel!

Szerkesztő Értékelése:
4.85

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 × 1 =