Medvehagymás csirkemell recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Medvehagymás csirkemell receptMedvehagyma krémmel töltjük meg a felszeletelt csirkemellet, amit aztán bundázunk (panírozás) és olajban kisütünk. A medvehagymás csirkemell recept rendkívül gyorsan elkészíthető, finom húsétel.

A töltelékbe a medvehagyma mellett túrót és reszelt sajtot keverünk, amitől krémszerű lesz az állaga, a színe pedig egyenesen lenyűgöző!

Nézd meg az olcsó és gyors receptet, a leírás és a képek alapján te is egyszerűen elkészítheted!

Medvehagymás csirkemell hozzávalók

  • 1 egész csirkemell
  • 10-15 dkg túró
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 10-12 levél medvehagyma

Panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

 

Medvehagymás csirkemell elkészítése

  1. A medvehagymát alaposan megtisztítjuk, hagyjuk megszáradni.

    Medvehagymás csirkemell recept: megtisztítjuk a medvehagymát

    Megtisztítjuk a medvehagymát

  2. A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, majd a húsból szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  3. A túrót összekeverjük a reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Ha megkóstolod, látni fogod, hogy só nem kell bele!

    Medvehagymás csirkemell recept: összeállítjuk a tölteléket

    Összeállítjuk a tölteléket

  4. Kiterítünk egy szelet csirkemellet, kb.: a felére teszünk egy kanálnyi medvehagymás tölteléket, ráhajtjuk a hús másik felét és hústűvel összefogatjuk.

    Rátesszük a húsra a medvehagymás tölteléket

    Medvehagymás csirkemell recept: Összehajtjuk a hússzeletet, hústűvel megfogatjuk

    Összehajtjuk a hússzeletet, hústűvel megfogatjuk

  5. Lisztbe, felvert tojásba és morzsába mártva panírozzuk, és bő olajban kisütjük.

    Medvehagymás csirkemell recept: Bő oljaban kisütöttük

    Bő olajban kisütöttük

  6. Köretként rizst vagy grillezett zöldségeket kínálunk hozzá.

Tudod mire való a medvehagyma?

A medvehagyma egy széles körűen felhasználható növény, az íze a fokhagymáéhoz hasonló. Leveleit használjuk étkezési és gyógyászati célokra, melyeket tavasszal, a virágzás előtt szednek. Mint látható, finom húsételekhez is felhasználható, de készítenek belőle mártást és levest is. Hogy mire használják még? A medvehagyma felhasználásáról, tartósításáról, gyógyhatásáról a wikipédia szócikkében olvashatsz.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Medvehagymás csirkemell recept
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek, Töltött étel receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 13 =