A kelkáposztába göngyölt hús tepsiben készül, minden jóval megrakott, finom húsétel, melyet csirkemell felhasználásával készítünk. Ha szereted a kelkáposztát és a húst, akkor ezt az ételt neked találták ki. Mert a kelkáposztából nem csak főzeléket lehet készíteni
A receptben megtalálod a hozzávalókat és az elkészítés részletes leírását.
Kezdjük!
Kelkáposztába göngyölt hús recept
Hozzávalók
- egy fej kelkáposzta,
- fél kg csirkemell filé,
- 1 csomag bacon szalonna,
- 15 dkg keménysajt,
- tejföl,
- köménymag,
- só,
- grill fűszersó,
- olívaolaj.
Kelkáposztalevélbe göngyölt hús elkészítése
- Tegyél fel vizet forrani egy lábasba, tegyél bele egy kevés köménymagot és sót.
- A kelkáposzta leveleket dobd bele a forró, sós-köményes vízbe, hagyd benne pár percig, majd szűrőlapáttal szedd ki. (Nehogy eltörjön!)
- Mosd meg a csirkemellet, vágd fel csíkokra, majd szórd meg ízlés szerint grill fűszersóval.
- Az edényedet kend be vékonyan olívaolajjal. Én hőálló üvegtálban készítettem a kelkáposztába göngyölt húst, de csinálhatod tepsiben is.
- A megfűszerezett csirkemellcsíkot göngyöld be egy káposztalevélbe, tekerd be baconszalonnával.
- Tedd be a sütő edénybe, tegyél rá egy kevés tejfölt, majd a tetejére sajtvágóval vágj egy szelet sajtot. Vagy reszelj, ha neked úgy jobban tetszik.
- Ha megraktad a tepsit, takard be alufóliával. 180 C fokon 1,5 óra alatt süsd meg, majd kb 10 perc alatt – amíg a sajt megbarnul a tetején – fólia nélkül süsd tovább.
Készen is vagy! Ha körettel, vagy csak friss kenyérrel eszed, friss tejfölt mindenképp tegyél mellé. Úgy az igazi!
Összefoglaló
Kelkáposztába göngyölt hús
A kelkáposztába göngyölt hús kétszeresen is be van tekerve: egyszer a kelkáposztalevéllel és egyszer a szeletelt baconnal. Megéri a fáradtságot, mert isteni finom az elkészült étel!
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT20M
Főzési idő: PT1H40M
Összes idő: PT2H
Hozzávalók:
- egy fej kelkáposzta
- fél kg csirkemell filé
- 1 csomag bacon szalonna
- 15 dkg keménysajt
- tejföl
- köménymag
- só
- grill fűszersó
- olívaolaj
Recept útmutatások: A kelkáposztalevélbe be kell göngyölni a húst és a többi finomságot és egy tűzálló tálban megsütni. Ha részletesebben érdekel, olvasd el a receptet, ami lépésről lépsére leírja, mit és hogyan csinálj.
5.85
Ha kipróbáltad, esetleg változtattál valamit a recepten,kérlek írd meg nekünk hozzászólásban!