Kelkáposztába göngyölt hús

A kelkáposztába göngyölt hús tepsiben készül, minden jóval megrakott, finom húsétel, melyet csirkemell felhasználásával készítünk. Ha szereted a kelkáposztát és a húst, akkor ezt az ételt neked találták ki. Mert a kelkáposztából nem csak főzeléket lehet készíteni

A receptben megtalálod a hozzávalókat és az elkészítés részletes leírását.

Kezdjük!

Kelkáposztába göngyölt hús recept

Tepsiben, vagy hőálló edényben készül a kelkáposztalevélbe göngyölt hús
Én hőálló edényben sütöttem meg az ételt

Hozzávalók

  • egy fej kelkáposzta,
  • fél kg csirkemell filé,
  • 1 csomag bacon szalonna,
  • 15 dkg keménysajt,
  • tejföl,
  • köménymag,
  • só,
  • grill fűszersó,
  • olívaolaj.

Kelkáposztalevélbe göngyölt hús elkészítése

  1. Tegyél fel vizet forrani egy lábasba, tegyél bele egy kevés köménymagot és sót.
  2. A kelkáposzta leveleket dobd bele a forró, sós-köményes vízbe, hagyd benne pár percig, majd szűrőlapáttal szedd ki. (Nehogy eltörjön!)
  3. Mosd meg a csirkemellet, vágd fel csíkokra, majd szórd meg ízlés szerint grill fűszersóval.
  4. Az edényedet kend be vékonyan olívaolajjal. Én hőálló üvegtálban készítettem a kelkáposztába göngyölt húst, de csinálhatod tepsiben is.
  5. A megfűszerezett csirkemellcsíkot göngyöld be egy káposztalevélbe, tekerd be baconszalonnával.
  6. Tedd be a sütő edénybe, tegyél rá egy kevés tejfölt, majd a tetejére sajtvágóval vágj egy szelet sajtot. Vagy reszelj, ha neked úgy jobban tetszik.
  7. Ha megraktad a tepsit, takard be alufóliával. 180 C fokon 1,5 óra alatt süsd meg, majd kb 10 perc alatt – amíg a sajt megbarnul a tetején – fólia nélkül süsd tovább.

Készen is vagy! Ha körettel, vagy csak friss kenyérrel eszed, friss tejfölt mindenképp tegyél mellé. Úgy az igazi!

Kelkáposztalevélbe göngyölt csirkemell kitálalva
Jó étvágyat!

Összefoglaló

Kelkáposztába göngyölt hús

A kelkáposztába göngyölt hús kétszeresen is be van tekerve: egyszer a kelkáposztalevéllel és egyszer a szeletelt baconnal. Megéri a fáradtságot, mert isteni finom az elkészült étel!

Típus: Főétel

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT20M

Főzési idő: PT1H40M

Összes idő: PT2H

Hozzávalók:

  • egy fej kelkáposzta
  • fél kg csirkemell filé
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 15 dkg keménysajt
  • tejföl
  • köménymag
  • grill fűszersó
  • olívaolaj

Recept útmutatások: A kelkáposztalevélbe be kell göngyölni a húst és a többi finomságot és egy tűzálló tálban megsütni. Ha részletesebben érdekel, olvasd el a receptet, ami lépésről lépsére leírja, mit és hogyan csinálj.

Szerkesztő Értékelése:
5.85

Ha kipróbáltad, esetleg változtattál valamit a recepten,kérlek írd meg nekünk hozzászólásban!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kilenc + nyolc =