Csirkepörkölt recept

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Csirkepörkölt csirkemellből és csirkecombból

Csirkepörkölt csirkemellből és csirkecombból

Hétvégére jó ötlet egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölt csirkemellből és csirkecombból. Az egyik legnépszerűbb egytálétel nokedlivel tálalva az igazi!

Az étel készítése során igyekeztünk a hagyományos csirkepörkölt recept előírásait betartani, ám mivel a jó pörkölt titka – egyebek mellett – a finom szaft, ezért annak besűrítését nem hagyhattuk ki a receptből. Sőt, két módszert is mutatunk a pörkölt szaft sűrítésére.

Az étel úgy is elkészíthető, ha csak csirkecombot, vagy csak csirkemellet használunk hozzá. A receptet pontos mennyiségekkel, részletes leírásal és képekkel tesszük közzé:

Csirkepörkölt hozzávalók

  • 4 db csont nélküli csirkemell,
  • 2 db csirkecomb (alsó),
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 2 kisebb paradicsom,
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika.

Csirkepörkölt recept

  1. A húsokat jól megmossuk, megtisztítjuk, a csirkemelleket ugyan akkora darabokra vágtuk, mint amekkorák a csirkecombok voltak.
  2. Az olajon el kezdjük pirítani a hagymát, mikor félig átüvegesedett hozzá adjuk a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomokat. Télen természetesen használhatunk fagyasztott zöldségeket!

    Csirkepörkölt: pirospaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.

    Pirospaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.

  3. Kevés vízzel felengedjük.
  4. Miután a pörkölt alap összefőtt, következhet a pörkölt sűrítése: botmixerrel összeturmixoljuk. Ettől lesz sűrű, finom a szaftja a csirkepörköltnek.
  5. Beletesszük az előkészített húsokat, sózzuk, borssal megszórjuk és fedő alatt készre főzzük az ételt.
    Csirkepörkölt: botmixerrel sűrítjük, majd mehet bele a hús

    Botmixerrel sűrítjük, majd mehet bele a csirkehús

    Szükség esetén kevés vizet öntünk alá.

  6. Nokedlivel, csemegeuborkával tálaljuk.

Csirkepörkölt szaft sűrítése másképp

Csirkepörkölt: kész az étel!

Kész az étel!

Mi botmixerrel sűrítettünk, de van egy másik módszer is arra, hogy sűrű, finom szaftja legyen a csirkepörköltnek. Az ételt a tűzről lehúzva a dinsztelt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és paprikát – majd a tűzre visszatéve lepirítjuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá, majd ismét zsírjára pirítjuk. Ezt megismételhetjük, ha úgy látjuk, hogy még nem elég sűrű a szaft.

Látható, hogy botmixerrel lényegesen egyszerűbben besűríthetjük a pörköltet. Ám van egy ennél is egyszerűbb megoldás:

Van aki lisztet szór a pörkölt szafthoz. Egy-két kanállal, jól átkeverve. Általános vélemény szerint ha elegendő hagyma van az ételben, akkor nem szükséges liszttel sűríteni.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Csirkepörkölt
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =