Csirkepörkölt recept

Hétvégére jó ötlet egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölt csirkemellből és csirkecombból. Az egyik legnépszerűbb egytálétel nokedlivel tálalva az igazi!

Karácsonyi ajándékötletek: mit vegyél egy férfinak?

Az étel készítése során igyekeztünk a hagyományos csirkepörkölt recept előírásait betartani, ám mivel a jó pörkölt titka – egyebek mellett – a finom szaft, ezért annak besűrítését nem hagyhattuk ki a receptből. Sőt, két módszert is mutatunk a pörkölt szaft sűrítésére.

Az étel úgy is elkészíthető, ha csak csirkecombot, vagy csak csirkemellet használunk hozzá. A receptet pontos mennyiségekkel, részletes leírásal és képekkel tesszük közzé:

Csirkepörkölt hozzávalók

  • 4 db csont nélküli csirkemell,
  • 2 db csirkecomb (alsó),
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db zöldpaprika,
  • 2 kisebb paradicsom,
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika.

Szaftos csirkepörkölt recept

  1. A húsokat jól megmossuk, megtisztítjuk, a csirkemelleket ugyan akkora darabokra vágtuk, mint amekkorák a csirkecombok voltak.
  2. Az olajon el kezdjük pirítani a hagymát, mikor félig átüvegesedett hozzá adjuk a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomokat. Télen természetesen használhatunk fagyasztott zöldségeket!
Csirkepörkölt: pirospaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.
Pirospaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.
  • Kevés vízzel felengedjük.
  • Miután a pörkölt alap összefőtt, következhet a pörkölt sűrítése: botmixerrel összeturmixoljuk. Ettől lesz sűrű, finom a szaftja a csirkepörköltnek.
  • Beletesszük az előkészített húsokat, sózzuk, borssal megszórjuk és fedő alatt készre főzzük az ételt.
  • Csirkepörkölt: botmixerrel sűrítjük, majd mehet bele a hús
    Botmixerrel sűrítjük, majd mehet bele a csirkehús

    Szükség esetén kevés vizet öntünk alá.

  • Nokedlivel, csemegeuborkával tálaljuk.
  • Csirkepörkölt szaft sűrítése másképp: a jó csirkepörkölt titka a finom szaft!

    Csirkepörkölt: kész az étel!
    Kész az étel!

    Mi botmixerrel sűrítettünk, de van egy másik módszer is arra, hogy sűrű, finom szaftja legyen a csirkepörköltnek. Az ételt a tűzről lehúzva a dinsztelt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és paprikát – majd a tűzre visszatéve lepirítjuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá, majd ismét zsírjára pirítjuk. Ezt megismételhetjük, ha úgy látjuk, hogy még nem elég sűrű a szaft.

    TopMark webáruház

    Látható, hogy botmixerrel lényegesen egyszerűbben besűríthetjük a pörköltet. Ám van egy ennél is egyszerűbb megoldás:

    Van aki lisztet szór a pörkölt szafthoz. Egy-két kanállal, jól átkeverve. Általános vélemény szerint ha elegendő hagyma van az ételben, akkor nem szükséges liszttel sűríteni.

    Összefoglaló

    Szaftos csirkepörkölt recept

    Kezdjük a hétvégét egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölttel! Nokedlivel és csemegeuborkával az igazi! Recept képekkel és pontos leírással.

    Típus: Főétel

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT30M

    Főzési idő: PT1H

    Összes idő: PT1H30M

    Hozzávalók:

    • csirkemell
    • csirkecomb
    • vöröshagyma
    • zöldpaprika
    • paradicsom
    • olaj
    • bors
    • pirospaprika

    Recept útmutatások: A szaftos csirkepörkölt recept lényege a sűrű, finom szaft, aminek az elkészítését részletesen bemutatjuk. Érdemes végigolvasni a receptet!

    Szerkesztő Értékelése:
    4.97

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    három × kettő =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház