Hétvégére jó ötlet egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölt csirkemellből és csirkecombból. Az egyik legnépszerűbb egytálétel nokedlivel tálalva az igazi!
Az étel készítése során igyekeztünk a hagyományos csirkepörkölt recept előírásait betartani, ám mivel a jó pörkölt titka – egyebek mellett – a finom szaft, ezért annak besűrítését nem hagyhattuk ki a receptből. Sőt, két módszert is mutatunk a pörkölt szaft sűrítésére.
Az étel úgy is elkészíthető, ha csak csirkecombot, vagy csak csirkemellet használunk hozzá. A receptet pontos mennyiségekkel, részletes leírásal és képekkel tesszük közzé:
Csirkepörkölt hozzávalók
- 4 db csont nélküli csirkemell,
- 2 db csirkecomb (alsó),
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 db zöldpaprika,
- 2 kisebb paradicsom,
- olaj,
- só,
- bors,
- pirospaprika.
Szaftos csirkepörkölt recept
- A húsokat jól megmossuk, megtisztítjuk, a csirkemelleket ugyan akkora darabokra vágtuk, mint amekkorák a csirkecombok voltak.
- Az olajon el kezdjük pirítani a hagymát, mikor félig átüvegesedett hozzá adjuk a pirospaprikát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomokat. Télen természetesen használhatunk fagyasztott zöldségeket!
Szükség esetén kevés vizet öntünk alá.
Csirkepörkölt szaft sűrítése másképp: a jó csirkepörkölt titka a finom szaft!
Mi botmixerrel sűrítettünk, de van egy másik módszer is arra, hogy sűrű, finom szaftja legyen a csirkepörköltnek. Az ételt a tűzről lehúzva a dinsztelt hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és paprikát – majd a tűzre visszatéve lepirítjuk. Ezután kevés vizet adunk hozzá, majd ismét zsírjára pirítjuk. Ezt megismételhetjük, ha úgy látjuk, hogy még nem elég sűrű a szaft.
Látható, hogy botmixerrel lényegesen egyszerűbben besűríthetjük a pörköltet. Ám van egy ennél is egyszerűbb megoldás:
Van aki lisztet szór a pörkölt szafthoz. Egy-két kanállal, jól átkeverve. Általános vélemény szerint ha elegendő hagyma van az ételben, akkor nem szükséges liszttel sűríteni.
Összefoglaló
Szaftos csirkepörkölt recept
Kezdjük a hétvégét egy roppant finom, szaftos és bő egy óra alatt elkészíthető csirkepörkölttel! Nokedlivel és csemegeuborkával az igazi! Recept képekkel és pontos leírással.
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT1H
Összes idő: PT1H30M
Hozzávalók:
- csirkemell
- csirkecomb
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Recept útmutatások: A szaftos csirkepörkölt recept lényege a sűrű, finom szaft, aminek az elkészítését részletesen bemutatjuk. Érdemes végigolvasni a receptet!
4.97