Ha egy omlós tepsis csirke receptet kerestél ebédre vagy vacsorára, akkor a baconos csirkecomb pont neked való! Ha még soha semmit sem sütöttél önállóan, ezt a receptet akkor is kipróbálhatod, hiszen annyira egyszerű elkészíteni.
A sült csirkecombot tepsiben, rakott egytálételként készítjük el. A húst nem filézzük és nem tekerjük a szalonnába, hanem a kockázott bacon ágyon sütjük meg. Másféle füstölt, húsos szalonnát is használhatsz, nem muszáj a baconhoz ragaszkodni.
Ki az, aki ne akarna gyorsan finomat készíteni? A csirkecombból készült ételek közül biztosan állítom, hogy ez a baconos változat az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb recept. Ezért is tudod könnyedén elkészíteni ezt az istenien finom sült csirkecombot, no meg azért, mert a részletes leírás mellé a recept képekkel mutatja mit és hogyan csinálj. Végül a köret elkészítéséhez is adunk majd három tippet. Tartsd be a hozzávalóknál írt mennyiségi előírásokat és egy finom, omlós sült csirke lesz a jutalmad!
Baconos csirkecomb tepsiben recept
- 40 dkg kockázott bacon szalonna (vagy más füstölt szalonna)
- 1 kg csirkecomb
- sült csirke fűszersó
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl víz
- 2 dl tejföl
Tepsis sült csirkecomb elkészítése
- Egy tepsi aljára elegyengetjük a kockára vágott bacon szalonnát.
- A következő rétegként rárakjuk a ketté (alsó és felső comb) vágott csirkecombokat úgy, hogy mindkét oldalukat sült csirke fűszersóval meghintjük.
- Aláöntjük a fehér bort és a vizet, majd fóliával letakarva, előmelegített sütőben 200 C fokon, légkeveréses állásban 45 percig sütjük. Így a szalonna és a csirke értékes leve összekeveredik a fólia alatt és mennyei ízt kölcsönöz az ételnek.
- Ezután 180 C fokra állítjuk a sütő hőfokát és további egy órán át sütjük fólia alatt. Sütés közben ellenőrizd a csirkecombokat, hogy megfelelően megpuhultak-e! Az ízekkel ne foglalkozz egyelőre, azt a bacon és a sült csirke fűszersó elintézi.
- Egy óra elteltével kivesszük a sütőből és tejföllel megkenjük a combokat, fólia nélkül visszatesszük a sütőbe és barnára sütjük.
- Rizzsel, sült krumplival vagy főtt burgonyával tálaljuk, savanyúságot kínálunk hozzá.
3 köret tipp a sült csirkecombhoz
A különböző köretek elkészítéséhez adunk pár tippet. A bacon szalonnás csirkecombhoz kínálhatunk rizst, amit ha mikrohullámú sütőben készítünk, rengeteg időt spórolhatunk meg. Arról, hogy ezt hogy kell csinálni, a Hogyan könnyítheted meg az életedet a mikróval? cikkünkben írtunk részletesen.
Főzhetünk krumplit, amit a sült csirkéhez héjában főzünk, a krumpli méretétől függően 30 – 40 percig.
Ha sült krumplit készítesz köretnek arra ügyelj, hogy ne legyen olajjal átáztatott, puha állagú. Ezt úgy tudod megelőzni, ha olajban elősütöd, majd a sütőben sütöd aranybarnára a hasábokra vágott krumplit.
A csirkecombból készült egytálétel csak akkor lesz tökéletes, ha a köretet is jól el tudod készíteni.
Összefoglaló
Baconos csirkecomb kockázott baconnal
Ha egy omlós tepsis csirke receptet kerestél ebédre vagy vacsorára, akkor a baconos csirkecomb pont neked való! Ha még soha semmit sem sütöttél önállóan, ezt a receptet akkor is kipróbálhatod, hiszen annyira egyszerű elkészíteni.
Típus: Főétel
Nemzeti konyha: Magyar
Előkészítési idő: PT30M
Főzési idő: PT2H
Összes idő: PT2H30M
Hozzávalók:
- csirkecomb
- bacon szalonna
- tejföl
- fehér bor
- víz
- sült csirke fűszersó
Recept útmutatások: A csirkecombokat kockázott bacon ágyon, sütőben készítjük el. A szaftosságot egy kis tejföllel segítjük, a húst aranybarnára sütjük. Ha végigolvasod a receptet, akkor a körethez is kapsz tippeket!
4.68