Ha tudod mit iszol, talán vállalható maradsz szilveszterkor

A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!

Kezdjük az elején: minek mennyi az alkoholtartalma?


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


4 csoportba lehet sorolni az alkoholokat. A kis alkoholtartalmú italok közé tartoznak a sörök, a maguk átlag 3-6 százalékos alkoholtartalmukkal. A következő csoport a borok, amelyeknek az alkoholtartalma 10 és 18 százalék között mozog. Ezután következnek a likőrök, a hölgyek nagy kedvencei, amelyek 18 és 40% közötti alkoholt tartalmaznak. Legvégül következnek a pálinkafélék, amelyek 38% alkoholtartalomtól fölfelé találhatók. Kell-e mondani, hogy minél nagyobb az ital alkohol tartalma, annál erősebben hat a szervezetre?

Szilveszterkor mit igyunk?

A magyar borivó nemzet, bár a statisztikák szerint, ez már megdőlni látszik. A szilveszter elmaradhatatlan itala a pezsgő, amely másodszor is megerjesztett szénsavdús bor és a szénsavtartalom azután képződik, miután a borhoz cukrot adnak, és azt palackozzák. Azok a szerelmespárok, akik a szilvesztert egymástól távol töltik, öntsenek ki egy kis pezsgőt a földre, hiszen az azt jelenti, hogy egész évben együtt lesznek a kedvesükkel. Ha bármilyen italt kiöntünk szilveszterkor a földre, az azt is jelentheti, hogy a pénz is dőlni fog hozzánk.

A száraz fehérbor kimondottan ajánlott az előételekhez, míg a pecsenyékhez már a vörösbor illik. A testesebb vörösborokat a vadételekhez és a marhahúsokhoz ajánljuk. A nasikhoz, édességekhez és sütikhez fogyasszunk tokaji szamorodnit vagy aszút.

Így kerüljük el a lerészegedést

A másnaposság kellemetlen tüneteinek megelőzéséről itt írtunk részletesen, most csak pár fontosabb tippet adunk arra, hogyan kerüld el a lerészegedést.

Mivel szilveszterkor hajlamosak vagyunk a nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztására, ezért figyeljünk oda, hogy soha ne éhgyomorra igyunk. Előtte könnyű és csak enyhén fűszerezett ételeket fogyasszunk. A hideg előételek ehhez tökéletesek.

Ne keverjük az italokat! Kezdetnek egy-két feles, az este folyamán pár sör és a haver kedvenc bora, az éjféli koccintáskor pedig pezsgő… Ugye ismerős a menü?

Ne csak alkohol tartalmú italt fogyasszunk szilveszterkor, igyunk sok vizet is mellé! A szervezetnek szüksége van a tiszta vízre akkor is, ha másféle folyadékból bőven fogyasztottunk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

5 + négy =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház