Tavaszi diétás ételek, fogyókúra tippek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A gyors fogyás reményében sokan a tavaszi diétás ételek fogyasztása mellett döntenek. A télt követő tisztítókúra jó hatással van a szervezetünkre amellett, hogy segít az ideális testsúly elérésében. Az alábbi fogyókúra tippek elsősorban a tavaszhoz köthetők, de érdemes a diétás étrendbe becsempészni őket akár év közben is.

Egy helyes döntés: a tavaszi diétás ételek fogyasztása

Egy helyes döntés: a tavaszi diétás ételek fogyasztása

A tavasz egy új szezon kezdete, amikor mindenki hatalmas sétákat tesz a természetben és előveszik sokan a kerékpárokat is. Ebben az időszakban rengeteg egészséges ételt és friss élelmiszert fogyaszthatunk, amelyet érdemes is kihasználni. Az egyre melegedő időjárás a csodálatos és friss gyümölcsök valamint a zöldségek is sokakat a boltokba csábítanak. Egyszerű ételek készülhetnek belőlük, melyek ráadásul a szemnek is tetszetősek: csak képzeljük magunk elé a szivárványt, hiszen a zöldségek és a gyümölcsök is ezekben a színekben pompáznak.

Egészséges fogyókúrás ételek: zöldségek, gyümölcsök

zöldségek, zöldséges ételek, zöldséges receptek

A piros gyümölcsök és zöldségek, a paprika és a szamóca valamint a cékla és a rebarbara is nagyon fontos vitaminokat, valamint tápanyagokat tartalmaznak. Emellett segítenek a koleszterinszint csökkentésében és a vérnyomásos megbetegedésekre is igen pozitív hatással vannak.

A piros gyümölcsök segítik az egészséges ízületek megtartását. A sárga színű gyümölcsök és zöldségek, mint például a sárgarépa, a narancs és a citrom nagyon gazdagok béta-karotinban és C-vitaminban. Erősítik az egészséges csontokat és a bőrt is fiatalon tartják. A zöld gyümölcsök és zöldségek, mint a brokkoli és a spenót, vagy a kivi és a szőlő (tavaszi diétához kevésbé ajánljuk – drága…) segítik az emésztést, ezért a diétákban nagy segítséget nyújtanak. A kék és a lila zöldségek és gyümölcsök amilyen például az áfonya és a padlizsán vagy a szilva és a gránátalma segítenek a különféle gyulladások csökkentésében. A fehér színű zöldségek, a karfiol és a hagyma valamint a fokhagyma is táplálók és szintén megtalálhatók a szivárvány színei között.

Egészséges ételekre váltás

A tavasz a legjobb időszak egy könnyed diéta beiktatására, amelyet akár kisebb étrendváltoztatásokkal is bevezethetünk az életünkbe. Gondoljuk át étkezési szokásainkat és válasszunk olyan diétát, amely illeszkedik életvitelünkhöz. Friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó diéta mellett tegyük le a voksunkat, hiszen tavasszal bőven akad a piacokon és az üzletekben is.A gyümölcsök a receptekben is megtalálhatók, ám minél többet fogyasztjuk őket nyersen, annál jobb!

Bőségtálak helyett egyszerű vacsora, zsíros kaják helyett zsír- és szénhidrátmentes ételek!

Leves diéta az ideális testsúlyért

Tavasszal beiktathatunk egy frissítő leves diétát, amely a téli étrend után nagyon felemelő lesz. A méregtelenítő és a karcsúsító levesek magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal bírnak, amelyek feltöltik a testünket energiával. Ezek a levesek az anyagcserére és az emésztésre is jó hatással vannak. A levesekben megtalálható rostok képesek megkötni a többletzsírokat.

A leves diéta azoknak is beválhat, akik nem minden diétát tudnak megtartani. Ezek a levesek a folyadéktartalom miatt képesek annyira eltömíteni, hogy nem is gondolunk az evésre, hiszen jóllakottság érzését okozzák. A levesek emellett képesek a bélrendszert teljesen megszabadítani a felesleges méreg- és salakanyagoktól. Ha főzés nélkül elkészíthető leves mellett tesszük le a voksunkat, akkor rengeteg vitamint is bejuttatunk a szervezetünkbe. Hetente körülbelül 1-2 kilogramm fogyással érdemes számolni a levesdiéta alatt, ami természetesen egyéntől is függő.

Lúgosító és méregtelenítő fogyókúra

A lúgosító és a méregtelenítő diéták a tavaszi fáradtságra és a kimerültségre is jótékonyan hatnak. A téli időszak alatt kialakult vitaminhiány és a szervezet elsavasodása sokunkat súlyt. A lúgosító diéta szinte mindenkinek javasolt a tavasz beköszöntével. Szervezetünk elsavasodására rengeteg dolog figyelmeztet, ilyen az emésztési rendellenességek, a hirtelen elhízás, a csontritkulás, a reumás fájdalmak vagy az allergiás tünetek. Egy hatékony lúgosító diéta zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, de ide sorolhatjuk a fűszernövényeket és a facsart zöldség valamint gyümölcsleveket is.

Diétás receptek tejtermékekből

Tél végén és tavasz elején választhatunk egy túródiétát is, amely a savanyított élelmiszerekre épül. A diéta során bátran fogyasszunk kefirt és joghurtot valamint zsírszegény túrót. Az anyagcserére jó hatással van a protein és a kálcium és emellett ezek az alapanyagok számtalan változatos étel elkészítésére alkalmasak. A diéta alatt a túró mellé bátran fogyasszunk gyümölcsöket és zöldségeket is. A diétával két hét alatt körülbelül 3-5 kilótól szabadulhatunk meg. Természetesen ez egyénfüggő is!

A diétás ételek fogyasztása tavasszal (is) jótékonyan hat a szervezetünkre. Lehetőleg szénhidrátmentes ételeket fogyasszunk ebben az időszakban, itt bőven találhatók ehhez egészséges receptek. Ha valaki csak az életmódváltás során csak a diétás vacsoráig jut el, már az is sokat tett az egészsége megőrzése érdekében.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gasztroblog, gasztronómiai magazin Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 7 =