Tudd meg, miért jár a kávéhoz víz!

Ha a kávéhoz víz is kerül az asztalra, azt mikor kell meginni? Egyáltalán mi szükség van a vízre a finom, illatozó kávé mellé? Biztosan felfigyeltél arra, hogy a kávézókban a kávé mellé víz is jár. Most megtudhatod, hogy mire jó a víz a kávé mellett.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


 

Először nézzük meg, mi a helyzet  a kávézóban. Te mit kezdesz a vízzel? Semmi esetre se öntsd a kávéba! Nem azért, mert nem fér bele a csészébe, hanem mert egy teljesen értelmetlen dolog lenne.

Van aki hozzá sem nyúl. Csak megissza a kávét és a mellé készített vizet egyszerűen ott hagyja.

Elvégre odahaza sem iszik vizet a kávéhoz...

Nyilván van szerepe a víznek, ha egyszer odakészítették: el kell fogyasztani. Vajon mikor kell a vizet meginni? Kávézás előtt, vagy az után?

Van egy jó hírem: mindenki azt csinál, amit akar, mert...

Jól jöhet a kávéhoz víz: előtte és utána is!

Minden attól függ, hogy mi a célja a víz fogyasztásának. Ha a gasztronómiai élmény fokozása, akkor mindig a kávé előtt kortyolj bele a vízbe!

A borszakértők sokak által irigyelt munkájának egyik érdekes pillanata, amikor sajtot és almát majszolnak borkóstolás közben. Ezt azért csinálják, hogy az előzőleg kóstolt bor aromáját, ízét semlegesítsék a szájukban. Ne befolyásolja a következő kóstolás eredményét az előző bor hatása. A kávé iváshoz nem kell alma, sem sajt. Elég a víz...

Mielőtt tovább olvasnád, hadd hívjam fel a figyelmed egy remek akcióra. Ezzel a kuponkóddal 3% kedvezményt kapsz a 4home webáruházban! KÓD: AFH3

Ezért idd meg a kávé előtt a vizet

Ha a kávéhoz víz is felszolgálásra kerül, az igazi ínyencek szerint érdemes a szádat pár korttyal felkészíteni a finom fekete folyadék okozta gasztro élményre.

Hogy teljesen kiélvezhesd a kávé finom ízeit, ne terhelje az ízlelőbimbóidat semmilyen korábban elfogyasztott étel, vagy ital.

Ez volt előtte, most jöjjön az utána:

Ezért iszod a kávéhoz kapott vizet a fekete elfogyasztása után

Több magyarázatot is hallottam arra, miért a kávé után kell vizet inni. Lássuk miért akarja valaki a finom ízeket azonnal kimosni a szájából:

  • Az egyik, hogy a kávé erős színezőanyag, megmaradhat a fogakon. Aki kényes a fehér fogaira, az biztosan elfogyasztja a kávé mellé kapott vizet – kávézás után.
  • A másik magyarázat, hogy a kávé savas, vízhajtó hatású, vizet von el a szervezetből. Aki a savasságot semlegesíteni, a vizet azonnal pótolni akarja, az igyon vizet kávé után.
  • Rosszindulatú vendégek azt mondják, hogy azért kapnak a kávé után vizet egyes kávézókban, hogy a förtelmes ízt azonnal kimossák a szájukból. Az eszpresszó élénkítő hatása elfogadható, de az íze!...
  • A kávé intenzív íze sokáig megmarad a szájban, amivel együtt jár egy jellegzetes, kávés szájszag. Aki nem szeretné társaságban ezzel felhívni magára a figyelmet, az nyugodtan öblítse le a kávét.

Egy dologról nem beszéltem még. Mi van akkor, ha valaki kortyonként fogyasztja a kávét és a vizet? Pontosabban minden korty kávé után egy-egy korty vizet iszik?

Na annak semmi értelme...


Tájékoztató affiliate linkekről: A bejegyzésben termékeket is említek. A linkek, bannerek lehetnek affiliate linkek, ami azt jelenti, hogy a vásárlások után jutalékot kapok. Ettől neked nem kerül többe az adott termék megvásárlása.


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon! Hadd ismerjék meg a barátaid is!

Fotók: saját archívum

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 + tizenkettő =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház