Így dobd fel a hidegtálat szilveszter estére

A hidegtálak szilveszterkor a legnépszerűbbek, azonban a hagyományos szalámis-kolbászos megoldás az év végi buli idején kicsit unalmasnak tűnhet. Mivel dobhatjuk fel a szilveszteri hidegtálat? Talán azzal, hogy megszínezzük a vajat, a májkrémet díszesen visszük fel, vagy készítünk egy díszes szendvicstortát.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Vegyük sorba az ötleteket!

A vaj színezése – szendvicsekhez

Zöld vajat (fenti képen) úgy készíthetünk, ha a friss teavajhoz egy kiskanálnyi nyers spenótpürét keverünk (főtt tojáshoz kínálhatjuk). Ha más a parajra szükség lenne a spenót főzelék recepthez, válasszunk más színt!

A piros vaj elkészítése adja magát: sűrű paradicsom masszát keverünk össze vajjal . Ez az ízvilág a sonkás szendvics alá nagyon illik! A sárga vaj úgy készül, hogy a keményre főtt tojás sárgáját áttörjük, sózzuk, apróra vágott snidlinggel és a vajjal elkeverjük. A mustáros vajhoz a vajat elkeverjük keményre főtt tojással és mustárral.

A szendvicseket bármilyen tálra sorban rakhatjuk, de ha már ennyit dolgoztunk vele, a színhatásokra vigyázzunk!

Díszes májkrémes szendvics

Ha a májkrémet egyszerűen a kenyérre kenjük, abban semmi különleges nincs, szilveszter este ne is így csináljuk! Tegyük a májkrémet nyomózsákba, spirál alakban a kenyérre nyomjuk, majd a szélét vajjal díszíthetjük. Mindjárt másképp néz ki!

Sertéssültes szendvics

A zsúrkenyérre (szendvicskenyérre) franciasalátát teszünk, majd erre helyezzük a szeleteket. Csemegeuborkával díszítjük.

Szendvicstorta

Kenyérből öt, vastag korongot vágunk. Rétegesen megtöltjük sonkával, szalámival, lazaccal, kaviárral stb. A megtöltött korongokat egymásra rakjuk. A legfelsőt bekenjük vajjal vagy tojáskrémmel, úgyszintén az oldalát is. Tetejét tortához hasonlóan díszítjük.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

1 × 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház