Hogyan könnyítheted meg az életedet a mikróval?

Megkönnyítheted és felgyorsíthatod a konyhai munkát a mikrohullámú sütővel. Ezek az okos berendezések rendkívül sokoldalúak, ám legtöbben csak azt a tulajdonságát használják ki, hogy felmelegítik az ételüket benne. Pedig…

A mikró fő funkciói az ételek felolvasztása, a felforrósítása, felmelegítése és a főzés.

A háziasszonyok rémálma, ha leég az étel, ha szombaton este elfelejtik a fagyasztóból kivenni a húst a vasárnapi ebédhez, ha hirtelen kell rizst készíteni és fel kell forrósítani a kávét úgy, hogy az íze is megmaradjon. Ilyen és ehhez hasonló esetekben érdemes ahhoz a mikrohullámú sütőhöz nyúlni, ami amúgy is megtalálható minden háztartásban, de elsősorban ételmelegítésre használatos.

Így könnyítheti meg az életünk a konyhában a mikró

Mikrohullámú sütő

Lehetővé teszi, hogy előre tervezzünk, akár váratlan helyzetekre is. Készítsük el az ételt időhiányos napokra, amikor egyszerűen nincs időnk a konyhában főzőcskézni. (Egyre több van ilyen) Fagyasszuk le bátran amit főztünk, mert a mikróban felolvasztott, majd felforrósított ételek ugyan olyan ízletesek maradhatnak, mint a frissen készültek! Ehhez csak be kell tartani azokat a módszertani utasításokat, melyeket mellékeltek a mikrohullámú sütőhöz.

Sokan tartják egészségtelennek a mikrohullámú sütő használatát. Lehet nem is szerencsés minden nap ebben főzni. De ha belegondolunk, akkor a gyors és kímélő, kevés folyadékot igénylő főzés okán az ételben lévő vitaminok, ásványi anyagok a mikrózás során megmaradnak.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a mikróban történő főzéshez kevés edényt kell használni. A főzésre használt edényben általában tálalható is az étel, a tányérban melegített ennivalót pedig nem kell más tálba tálalni. Annak minden háziasszony örül, ha nincs annyi mosogatnivaló!

A mikróban főzéshez egyre több recept áll rendelkezésre (pl: sajtos halfilé), az előételeken át a főételeken keresztül egészen a desszertekig. A legegyszerűbben talán a bögrés rizs készíthető el benne, amihez nem kell mást tennünk, mint egy bögre rizshez két bögre vizet önteni, megszórni ételízesítővel és 5 perc áztatás után lefedve 15 perc alatt készre főzni, majd egy teáskanálnyi olajjal összekeverni.

A főtt kukoricához sem kell többé lábast keresni! Le kell vágni a két végét, a héját viszont rajt kell hagyni és már mehet is a mikróba 2 – 3 percre! Semmivel sem marad el az íze a lábasban főtt kukoricáétól!

Megkönnyítenéd, felgyorsítanád a konyhai munkát? Nézd meg mit tud a mikrohullámú sütőd!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − három =

Scroll to top