4 hasznos tipp, hogy ne legyél beteg a mirelittől

A mirelit élelmiszer az emberiség egyik legpraktikusabb találmánya. Mindig kéznél van, sokáig tárolható, finoman elkészíthető. De ha nem figyelünk oda a kezelésére, akkor bizony sok kellemetlenséget is tud okozni. Ha csak az alábbi egy-két szabályt betartjuk, már sokkal biztonságosabban használhatjuk a fagyasztott termékeket.

Fagyasztott termékek a szupermarketben - 4 hasznos tipp

Amire oda kell figyelnünk, az a termékek csomagolása, tárolása és szállítása. Lássuk részletesen!

Négy egyszerű, de hasznos tipp

A mirelit termék megvásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a csak bontatlan, sértetlen csomagolású terméket tegyünk a bevásárlókocsiba. Ha belelátunk a csomagolás belsejébe, vagy átlátszó (esetleg tapintható) a termék, akkor azt is tudjuk ellenőrizni, milyen alakra fagyott. Az egy tömmbé összeállt, zúzmarás élelmiszer lehet, hogy már kiolvadt és újrafagyasztották. Ilyet inkább ne vásároljunk.

Kell-e mondani, hogy a legkézenfekvőbb adat ott van az orrunk előtt? A mirelit termékek csomagolására fel kell tüntetni a legfontosabb információkat, így azt is, hogy meddig és milyen feltételek esetén őrzi meg a minőségét. Soha ne vásároljunk lejárt élelmiszert!

Nézzük meg, hogy a boltban hogyan tárolták a fagyasztott terméket! Ha a tárolásra előírt hőmérséklet -18 fok, akkor azt mélyhűtőben kell tartani. Természetesen ezt az előírást otthon is be kell tartani! Egy esetleges áramszünet során ne nyitogassuk a fagyasztó ajtaját! A korszerű masinák órákon át képesek a megfelelő hőmérsékleten tartani a belsejüket.

A bevásárlás és a hazaszállítás során is követhetünk el hibát. Ha hosszabb ideig bolyongunk a szupermarketbe, akkor a fagyasztott terméket utolsónak tegyük a kosárba. A kánikulai melegben az sem szerencsés, ha órákon át autózunk a mirelittel. Mi nyáron mindig tartunk a kocsiban hűtőtáskát, a fagyasztópultból és a hűtőpultból vásárolt termékeket ebben visszük haza.

+1 tipp

A felengedett, vagy felmelegített mirelit élelmiszert soha ne fagyasszuk le újra! Fogyasszuk el, vagy – bármennyire is fájdalmas – dobjuk ki!

Akár egyedül élünk, akár egy nagy családban, a fagyasztószekrényt (ládát) használnunk kell. A fagyasztott élelmiszerek jelentősen megkönnyítik az életünket, de okozhatnak kellemetlen betegségeket is. Érdemes tehát a fenti tanácsokat megfontolni!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenhét =

Scroll to top