4 hasznos tipp, hogy ne legyél beteg a mirelittől

A mirelit élelmiszer az emberiség egyik legpraktikusabb találmánya. Mindig kéznél van, sokáig tárolható, finoman elkészíthető. De ha nem figyelünk oda a kezelésére, akkor bizony sok kellemetlenséget is tud okozni. Ha csak az alábbi egy-két szabályt betartjuk, már sokkal biztonságosabban használhatjuk a fagyasztott termékeket.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Fagyasztott termékek a szupermarketben - 4 hasznos tipp

Amire oda kell figyelnünk, az a termékek csomagolása, tárolása és szállítása. Lássuk részletesen!

Négy egyszerű, de hasznos tipp

A mirelit termék megvásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a csak bontatlan, sértetlen csomagolású terméket tegyünk a bevásárlókocsiba. Ha belelátunk a csomagolás belsejébe, vagy átlátszó (esetleg tapintható) a termék, akkor azt is tudjuk ellenőrizni, milyen alakra fagyott. Az egy tömmbé összeállt, zúzmarás élelmiszer lehet, hogy már kiolvadt és újrafagyasztották. Ilyet inkább ne vásároljunk.

Kell-e mondani, hogy a legkézenfekvőbb adat ott van az orrunk előtt? A mirelit termékek csomagolására fel kell tüntetni a legfontosabb információkat, így azt is, hogy meddig és milyen feltételek esetén őrzi meg a minőségét. Soha ne vásároljunk lejárt élelmiszert!

Nézzük meg, hogy a boltban hogyan tárolták a fagyasztott terméket! Ha a tárolásra előírt hőmérséklet -18 fok, akkor azt mélyhűtőben kell tartani. Természetesen ezt az előírást otthon is be kell tartani! Egy esetleges áramszünet során ne nyitogassuk a fagyasztó ajtaját! A korszerű masinák órákon át képesek a megfelelő hőmérsékleten tartani a belsejüket.

A bevásárlás és a hazaszállítás során is követhetünk el hibát. Ha hosszabb ideig bolyongunk a szupermarketbe, akkor a fagyasztott terméket utolsónak tegyük a kosárba. A kánikulai melegben az sem szerencsés, ha órákon át autózunk a mirelittel. Mi nyáron mindig tartunk a kocsiban hűtőtáskát, a fagyasztópultból és a hűtőpultból vásárolt termékeket ebben visszük haza.

+1 tipp

A felengedett, vagy felmelegített mirelit élelmiszert soha ne fagyasszuk le újra! Fogyasszuk el, vagy – bármennyire is fájdalmas – dobjuk ki!

Akár egyedül élünk, akár egy nagy családban, a fagyasztószekrényt (ládát) használnunk kell. A fagyasztott élelmiszerek jelentősen megkönnyítik az életünket, de okozhatnak kellemetlen betegségeket is. Érdemes tehát a fenti tanácsokat megfontolni!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenöt + tizennégy =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház