A fasírt fűszerezése

A fasírt fűszerezése, ízesítése minimális, sokan gondoljuk úgy, hogy a kevesebb néha több, nem kell a hús ízét elrontani.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Azonban az is igaz, hogy néhány meglepő fűszerrel alapjaiban változtatható meg a fasírozott íze. Ha gyakran sütsz fasírtot, akkor bizony nem árt a változatosság.

Joggal vetődhet fel az a kérdés, hogy a fasírt sütőben, egybensütve fűszerezése mennyiben különbözik az olajban kisütött fasírt pogácsa fűszerezésétől. Szerintem semennyire.

A fasírt fűszerezése: az alap fűszerek

Az eredeti fasírt alap ízét a hús (sertés- vagy marha-, illetve ezek vegyesen), a tojás, a zsemle és a hagyma adja. A zsemle lehet szikkadt, nem kell a legfrissebbet felhasználni, viszont a hús és a tojás legyen friss!

Az alap hozzávalókon túl szerintem nélkülözhetetlen a só és a bors, valamint az őrölt pirospaprika. Utóbbiból én a csemege paprikát javasolom, semmi esetre sem az erős, csipős fajtát! A fasírozotthoz véleményem szerint nem illik a csípős íz.

Ezek voltak az alap fűszerek, lássuk mivel lehet még megbolondítani a fasírozottat!

A fasírt ízesítése további fűszerekkel és fokhagymával

Fokhagyma, akár a fasírtba is
Fokhagymával nem fogod elrontani a fasírtot

A fasírt ízesítésének egyik módja, hogy a masszába fokhagyma nyomóval belenyomsz pár gerezd fokhagymát. Mondjuk fél kiló húshoz maximum három gerezdet. Szerintem nem fogja elrontani.

Jöjjenek a különleges fűszerek, melyek csak akkor lesznek azok, ha még nem próbáltad ki őket a fasírtban. Kezdjük egy németes vagdalthoz használt fűszerrel!

Szerintem az alaprecept a legfinomabb, semmilyen titkos fűszer nem kell hozzá, de vannak akik majoránnával, őrölt köménnyel is megfűszerezik a fasírozottat.

Ha sváb fasírtot készítesz, akkor friss petrezselyem zöldjét vágj fel apróra és azt keverd a vagdalt masszájába. Nem csak az ízét, a színeket is megbolondítod vele.

Az őrölt fekete borsról azt írtam, hogy alap hozzávaló a fasírozotthoz. Ha viszont ehelyett őrölt szegfűborsot és őrölt fehérborsot használsz, akkor máris egy másfajta húsgolyót kapsz végeredményül. Ezekkel a fűszerekkel készül például a Svéd húsgolyó.

Természetesen számtalan fűszert kipróbálhatsz a fasírt készítése során. Van azonban olyan, amit nem ajánlok.

Én kerülném a csípős és az édeskés ízeket, de hát ízlések és pofonok különbözőek… Lehet, neked pont ezek jönnek be.

Fasírozottal és barna kenyérrel tálalva a kelkáposzta főzelék
Egy jól fűszerezett fasírt Isteni feltét főzelékekhez

Ha tetszettek a fasírozott fűszerezése kapcsán közreadott gondolataim, kérlek oszd meg ezt a cikket a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

5 + 10 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház