8 tipp, hogyan dolgozz problémamentesen a tejjel a konyhában

Forr a tej és éppen kifut a lábasbólFolyamatosan elhibázod a tej felforralását, pont amikor a leginkább sietnél vele? Szeretnéd tudni, hogy miként akadályozhatod meg, hogy a tej kifusson forraláskor a lábasból, odakozmáljon az aljára, vagy hogyan tudod tovább megőrizni a szavatosságát, mint ami a dobozára van írva? Ehhez adunk hasznos tippeket!

Tejes tippek

  1. Sokszor odakozmál a tej a lábas aljára, amit aztán csak nagy nehezen lehet levakarni? Ha forralás előtt vékonyan bekened a lábas alját vajjal, nem fog odakozmálni a tej.
  2. Gyakran kifut a tej a lábasból, amikor odateszed forrni. Hogy ezt elkerüld, a forralás előtt hideg vízzel öblítsd ki a lábast! Vagy nézd meg a következő tippet!
  3. Tegyél egy fakanalat keresztbe a lábason, ez megakadályozza hogy kifusson a tej!
  4. Akkor sem fog kifutni a tej, ha forralás előtt a lábas peremét vékonyan bekened vajjal.
  5. A tejet forralás után akkor takarjuk csak le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrénybe csak lefedve szabad tenni, mivel a tej magába szívja más ételek illatát.
  6. Ha lefagyasztottad a tejet, majd hagytad felengedni, azt eltenni, vagy visszafagyasztani nem szabad, fel kell használni vagy ki kell önteni.
  7. Tudtad, hogy a tej tovább eltartható, ha a doboz felnyitása után egy kevés szódabikarbónát vagy egy csipet sót adsz hozzá? A kis mennyiség egyik esetben sem fogja jelentősen befolyásolni a tej ízét.
  8. Készítettél már odahaza aludttejet? Nem kell többet sokáig várnod, hogy megaludjon a tej, ha 1-2 kanál tejföllel vagy régebbi aludt tejjel kevered össze. Így hamarabb megalszik a tej.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + 16 =

Scroll to top