8 tipp, hogyan dolgozz problémamentesen a tejjel a konyhában

Folyamatosan elhibázod a tej felforralását, pont amikor a leginkább sietnél vele? Szeretnéd tudni, hogy miként akadályozhatod meg, hogy a tej kifusson forraláskor a lábasból, odakozmáljon az aljára, vagy hogyan tudod tovább megőrizni a szavatosságát, mint ami a dobozára van írva? Ehhez adunk hasznos tippeket!

Tejes tippek

  1. Sokszor odakozmál a tej a lábas aljára, amit aztán csak nagy nehezen lehet levakarni? Ha forralás előtt vékonyan bekened a lábas alját vajjal, nem fog odakozmálni a tej.
  2. Gyakran kifut a tej a lábasból, amikor odateszed forrni. Hogy ezt elkerüld, a forralás előtt hideg vízzel öblítsd ki a lábast! Vagy nézd meg a következő tippet!
  3. Tegyél egy fakanalat keresztbe a lábason, ez megakadályozza hogy kifusson a tej!
  4. Akkor sem fog kifutni a tej, ha forralás előtt a lábas peremét vékonyan bekened vajjal.
  5. A tejet forralás után akkor takarjuk csak le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrénybe csak lefedve szabad tenni, mivel a tej magába szívja más ételek illatát.
  6. Ha lefagyasztottad a tejet, majd hagytad felengedni, azt eltenni, vagy visszafagyasztani nem szabad, fel kell használni vagy ki kell önteni.
  7. Tudtad, hogy a tej tovább eltartható, ha a doboz felnyitása után egy kevés szódabikarbónát vagy egy csipet sót adsz hozzá? A kis mennyiség egyik esetben sem fogja jelentősen befolyásolni a tej ízét.
  8. Készítettél már odahaza aludttejet? Nem kell többet sokáig várnod, hogy megaludjon a tej, ha 1-2 kanál tejföllel vagy régebbi aludt tejjel kevered össze. Így hamarabb megalszik a tej.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

hét − öt =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház