5 egyszerű konyhai trükk, ami megkönnyíti az életedet

Nem is gondolná az ember, hogy pár apró dolog megváltoztatása mekkora könnyebbséget jelenthet a konyhai munkák során. A következőkben 5 egyszerű konyhai tippet ismertetünk, amelyeket jó lesz megjegyezni, mert jelentősen megkönnyíthetjük velük az életünket!

Rendezzük be a konyhánkat praktikusan


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A szervezési feladatok ugyanolyan fontosak az életben, mint bármi más, amit szeretnénk, ha szervezetten működne. Minden konyhában rengeteg eszköz található meg: evőeszközök, cserépedények, konyhai kisgépek, karácsonyi vagy születésnapi apróságok, főzőedények, fazekak és serpenyők, poharak, bögrék, fűszerek és még hosszan sorolhatnánk. A jól szervezett konyha titka, hogy mindennek legyen meg a helye. Ám az nem mindegy hogy, hogyan.

A gyakorta használt dolgokat tegyük mindig előre vagy kéz közelbe, A kevésbé gyakran használatos tárgyak kerülhetnek a konyha távolabbi sarkába illetve hátulra. Azok a tárgyak, amelyek csak alkalomszerűen keverednek elő, ilyen a szülinapi gyertyák, karácsonyi kinyomók stb, érdemes inkább a nappaliban helyet keresni nekik. Ezzel a megoldással időt és fáradtságot is megtakarítunk. Nem kell kipakolni az összes apróságot, ha hozzá szeretnénk férni egy-egy nagyobb edényhez, amelyet viszont szinte minden héten használunk. A mosogatógépet is tehetjük olyan helyre a konyhába, ahol azokat a tárgyakat tároljuk, amiket a leggyakrabban használunk. Megint métereket spórolhatunk meg magunknak ki és bepakolásnál egyaránt. Természetesen ez függ attól is, hogy miként és hova lehet bekötni a mosogatógépet, de akkor érdemes a mosogatógéphez igazítva elkezdeni a konyha berendezését.

Alakítsunk ki profi fűszertartót

Továbbra is a szervezésre összpontosítunk. Ma már nem divat a túlzsúfolt konyha, hiszen a fotókon is azt láthatjuk, hogy olyan egy mai modern konyha mintha senki nem csinálna benne semmit. Minden el van pakolva, mindennek meg van a helye. Ilyen egy jól szervezett konyha. A legtöbb konyhában a különféle fűszerek tárolása hatalmas problémát jelent és nagyon sok helyet is foglal. Vásároljunk pár dekoratív vagy színes üveget.

Hozzuk létre saját címkéinket!

Minden fűszert vegyünk elő és vezessük fel egy listára, majd eszerint készüljenek el a címkék. Mindent vegyünk bele, ami csak számításba jöhet, a cukrot, a porcukrot, a sót és még hosszan sorolhatnánk. Ezután vásároljunk a barkácsboltban vagy a hobby boltban hosszú mágnes lapokat, amelyeket fel tudunk rögzíteni a konyhaszekrény ajtajának belső felére. Ha eleve olyan üvegeket vásárolunk, aminek fém a teteje akkor nincsen más teendőnk, mint felhelyezni szép sorban a tetőnél fogva a fűszereket. Ha nem kapunk ilyen üveget, akkor megoldhatjuk úgy is, hogy mágneslapkát erősítünk minden üveg tetejére. Máris több helyünk lesz a konyhában.

Tisztítsuk okosan az üvegpoharakat

Közelednek az ünnepek és velük együtt a mértéktelen üvegpohár használat. A vendégségek egymást érik és a háziasszonyok ki sem tudják tenni a lábukat a konyhából. Az üvegpoharak tisztán tartására hoztunk egy tippet.

A foltos poharak ellen ugyanis lehet védekezni és nem kell órákat eltölteni a törölgetéssel és a plusz fényesítgetéssel.

Amire szükségünk lesz: ecet, szódabikarbóna és mikroszálas ruha. Első körben próbálkozzunk meg az ecettel. A poharakat áztassuk be 5 perce ecetes vízbe, majd töröljük át. Ha még mindig foltosnak tűnnek, akkor bevethetjük a szódabikarbónát, amellyel át lehet a poharakat dörzsölni. Jöhet a szárítás majd a mikroszálas törlőkendővel töröljük át alaposan a poharakat. Ezzel az eljárással már karácsony előtt tisztává varázsolhatjuk a poharakat és a további mosogatások alkalmával már kevesebb az esélye annak, hogy foltosak maradjanak. Év közben párszor ismételjük meg ezt az eljárást, és máris több időnk marad a vendégvárásra.

Mit tegyünk, ha kikristályosodott a méz?

Télen nagyon sok családban előkerülnek a mézes üvegek, hiszen a mézes meleg tea télen igen finom. Van egy jó hírünk, hiszen szó szerint újra lehet éleszteni a mézet ha kikristályosodik. Helyezzük el a mézes üveget egy tálba, amelybe előzőleg meleg vizet tettünk. Körülbelül 5-10 perc múlva a méz újra szép sima lesz. Alternatív megoldásként vegyük le az üveg tetejét, és 30 másodpercenként betehetjük a mikrohullámú sütőbe. Ugyanezt az eredményt fogjuk elérni vele. Annak érdekében, hogy a kristályok ne alakuljanak ki újra mindig száraz és hűvös helyen tároljuk, de még véletlenül sem a hűtőben. Kerüljük a nedvességet.

Öntöttvas serpenyők tisztítása

Az öntöttvas serpenyők tisztítása teljesen másképpen történik, mint a teflon serpenyőké. Soha ne használjunk folyékony mosószert vagy súrolóport, hiszen ezek tönkreteszik a bevonatot. Szórjuk meg a serpenyőt sóval, majd töröljük át egy papírtörlővel. Ezután öblítsük le meleg vízzel. Szárítsuk meg és kenjük be vékonyan növényi olajjal. Ha egymás tetején tároljuk a serpenyőket, akkor helyezzünk mindegyikbe papírtörölközőt, amely szintén megóvja a felületét.

–PZ–

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tíz − kettő =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház