Szilvalekvár keverés nélkül

szilvalekvár, lekvároskenyér | kedvenc-receptek.huSzilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül.

Ez a lekvár éveken át képes megőrizni a minőségét, a szilvából készült befőttek és az aszalt szilva közös jellemzője ez. Íme a recept:

Szilvalekvár keverés nélkül hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg kimagozott szilva,
  • 0,5 dl 10%-os ecet,
  • 1 kg cukor,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj.

Szilvalekvár elkészítése keverés nélkül

  1. Egy magas lábasba beletesszük a kimagozott szilvát, meglocsoljuk ecettel, megszórjuk cukorral, fahéjjal, és beletesszük a sütőbe.
  2. A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk, és kb. 6-7 órán át pároljuk benne a lekvárt.
    Közben nem szabad kevergetni, mert akkor odasül.
  3. Mikor kivesszük a sütőből, folyamatosan kevergetve kb. negyed óráig főzzük takaréklángon.
  4. Üvegekbe szedjük, hagyjuk bebőrösödni, és csak másnap kötjük le.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhét − 6 =