Szilvalekvár keverés nélkül

szilvalekvár, lekvároskenyér | kedvenc-receptek.huSzilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül.

Ez a lekvár éveken át képes megőrizni a minőségét, a szilvából készült befőttek és az aszalt szilva közös jellemzője ez. Íme a recept:

Szilvalekvár keverés nélkül hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg kimagozott szilva,
  • 0,5 dl 10%-os ecet,
  • 1 kg cukor,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj.

Szilvalekvár elkészítése keverés nélkül

  1. Egy magas lábasba beletesszük a kimagozott szilvát, meglocsoljuk ecettel, megszórjuk cukorral, fahéjjal, és beletesszük a sütőbe.
  2. A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk, és kb. 6-7 órán át pároljuk benne a lekvárt.
    Közben nem szabad kevergetni, mert akkor odasül.
  3. Mikor kivesszük a sütőből, folyamatosan kevergetve kb. negyed óráig főzzük takaréklángon.
  4. Üvegekbe szedjük, hagyjuk bebőrösödni, és csak másnap kötjük le.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − három =

Scroll to top