Szilvalekvár keverés nélkül

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

szilvalekvár, lekvároskenyér | kedvenc-receptek.huSzilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül.

Ez a lekvár éveken át képes megőrizni a minőségét, a szilvából készült befőttek és az aszalt szilva közös jellemzője ez. Íme a recept:

Szilvalekvár keverés nélkül hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 5 kg kimagozott szilva,
  • 0,5 dl 10%-os ecet,
  • 1 kg cukor,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj.

Szilvalekvár elkészítése keverés nélkül

  1. Egy magas lábasba beletesszük a kimagozott szilvát, meglocsoljuk ecettel, megszórjuk cukorral, fahéjjal, és beletesszük a sütőbe.
  2. A sütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk, és kb. 6-7 órán át pároljuk benne a lekvárt.
    Közben nem szabad kevergetni, mert akkor odasül.
  3. Mikor kivesszük a sütőből, folyamatosan kevergetve kb. negyed óráig főzzük takaréklángon.
  4. Üvegekbe szedjük, hagyjuk bebőrösödni, és csak másnap kötjük le.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tíz =