Rumos meggydzsem

Meggydzsem receptjeNe gondolja senki, hogy a rumos meggydzsem majd tocsog az alkoholtól, a rum a tartósítás eszköze ebben a receptben. A rum itthon elsősorban koktél alapanyagként, ritkábban aperitifként használatos, de önmagában, italként fogyasztva kevésbé népszerű. A süteményekhez azonban előszeretettel használjuk és most a meggydzsembe is teszünk. Érdemes kipróbálni!

Rumos meggydzsem receptje

Hozzávalók
2 kg meggy,
1,5 kg cukor,
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 mokkáskanál fahéj,
1 dl rum.

Rumos meggydzsem elkészítése

A kimagozott meggyet 2-3 marék cukorral megszórjuk, összekeverjük, majd fél napig pihentetjük.
Leszűrjük a levét, kissé megnyomogatjuk a meggyet, és a levéhez hozzákeverjük a többi cukrot.
Fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve felforraljuk, és addig főzzük, míg a cukor elolvad.
Akkor beletesszük a meggyszemeket és még 20 percig főzzük, közben állandóan kevergetjük.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a konyakot, és üvegekbe adagoljuk. Légmentesen lezárjuk, és 25-30 percig gőzöljük.
Az edényben hagyjuk kihűlni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − tizennégy =

Scroll to top