Ropogós meggybefőtt

A meggyből készült receptek következő darabja oldalunkon a ropogós meggybefőtt. A meggyről is bővebben szólunk a gyümölcsök című cikkünkben, itt csak általánosságban annyit említünk meg, hogy a befőttnek szánt gyümölcsöket gondosan tisztítsuk meg és válogassuk ki belőle a sérült szemeket.  Az edényzet tisztasága is különösen fontos, a tartósított élelmiszereknél érdekes folyamatokat indíthat el egy-egy hanyagul elmosott edény. Mehet a befőzés?

Ropogós meggybefőtt receptje

Hozzávalók

1 kg meggy,
40 dkg cukor,
szódavíz,
szalicil.

Ropogós meggybefőtt receptje

A meggyet gondosan átválogatjuk, leszárazzuk, megmossuk, majd kiforrázott üvegekbe rakjuk.
Közben a cukrot arányosan elosztva közé szórjuk, jusson az üveg aljára, és a meggy tetejére is!
A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és szódavízzel felspricceljük, majd légmentesen lezárjuk.
Érdemes csavaros tetejű üvegben készíteni, és a tető alá folpackot tenni. Hőkezelni nem kell.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =

Scroll to top