A meggyből készült receptek következő darabja oldalunkon a ropogós meggybefőtt. A meggyről is bővebben szólunk a gyümölcsök című cikkünkben, itt csak általánosságban annyit említünk meg, hogy a befőttnek szánt gyümölcsöket gondosan tisztítsuk meg és válogassuk ki belőle a sérült szemeket. Az edényzet tisztasága is különösen fontos, a tartósított élelmiszereknél érdekes folyamatokat indíthat el egy-egy hanyagul elmosott edény. Mehet a befőzés?
Ropogós meggybefőtt receptje
Hozzávalók
1 kg meggy,
40 dkg cukor,
szódavíz,
szalicil.
Ropogós meggybefőtt receptje
A meggyet gondosan átválogatjuk, leszárazzuk, megmossuk, majd kiforrázott üvegekbe rakjuk.
Közben a cukrot arányosan elosztva közé szórjuk, jusson az üveg aljára, és a meggy tetejére is!
A tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, és szódavízzel felspricceljük, majd légmentesen lezárjuk.
Érdemes csavaros tetejű üvegben készíteni, és a tető alá folpackot tenni. Hőkezelni nem kell.