Ribizliszörp

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A ribizliszörp sem maradhat ki a szörpök sorából, melyhez én a fekete ribizlit ajánlom, de a pirosból is ízletes, hazai szörp készíthető. Miért venne drága pénzen üdítő italt a boltban, ráadásul olyat, amiről fogalma sincs, hogy miből készült? Készítsen az elérhető gyümölcsökből otthon szörpöt, mi a receptet adjuk hozzá. Most éppen a ribizliszörp leírását.

Ribizliszörp receptje

Hozzávalók

1 kg ribizli,
cukor,
1 késhegynyi szalicil.

Ribizliszörp elkészítése

A leszemezett ribizlit összetörjük, majd szitán áttörjük.
A levet lemérjük, ugyanannyi cukorral elkeverjük, és együtt felforraljuk.
perc forrás után szaliciles forró vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 7 =