Őszibarack kompót

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Őszibarack, őszibarack kompót | kedvenc-receptek.huAz őszibarack kompót készítése egy szirup főzéssel kezdődik. A gyümölcs befőzés utolsó stádiumában 10 percig gőzölni kell a lezárt kompótos üvegeket!

Őszibarack kompót hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack,
  • 50 dkg cukor,
  • fél rúd vanília,
  • szalicil,
  • citromlé.

Őszibarack kompót elkészítése

  1. A barackot megmossuk, meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd citromos vízbe tesszük.
  2. Ezután 4 dl vízből, és a cukorból szirupot főzünk, melyet vaníliával ízesítünk.
  3. A barackokat a citromos léből lecsöpögtetjük, üvegekbe rakjuk, majd rámerjük a forró szirupot, melyből a vaníliát kiemeljük, és amelyhez 2 késhegynyi szalicilt keverünk.
  4. Légmentesen lezárjuk, és lassan gyöngyöző vízben 10 percig gőzöljük, majd letakarva az edényben hagyjuk kihűlni.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Befőzés receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 3 =