Őszibarack kompót

Őszibarack, őszibarack kompót | kedvenc-receptek.huAz őszibarack kompót készítése egy szirup főzéssel kezdődik. A gyümölcs befőzés utolsó stádiumában 10 percig gőzölni kell a lezárt kompótos üvegeket!

Őszibarack kompót hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack,
  • 50 dkg cukor,
  • fél rúd vanília,
  • szalicil,
  • citromlé.

Őszibarack kompót elkészítése

  1. A barackot megmossuk, meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd citromos vízbe tesszük.
  2. Ezután 4 dl vízből, és a cukorból szirupot főzünk, melyet vaníliával ízesítünk.
  3. A barackokat a citromos léből lecsöpögtetjük, üvegekbe rakjuk, majd rámerjük a forró szirupot, melyből a vaníliát kiemeljük, és amelyhez 2 késhegynyi szalicilt keverünk.
  4. Légmentesen lezárjuk, és lassan gyöngyöző vízben 10 percig gőzöljük, majd letakarva az edényben hagyjuk kihűlni.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

tizenhét − 7 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close