Málnadzsem

A málnadzsem elkészítése – több más egyszerűen elkészíthető ételhez hasonlóan – három összetevő vegyítéséből áll, beszéljünk hát egy kicsit a málna leveléről, mert arról itt még nem esett szó. Zsuzsi figyelj! A málnalevéltea terhes anyák esetén jótékony hatással van a magzat egészséges fejlődésére. Ezen kívül úgy enyhíti a szülés fájdalmait, hogy a szülés előtti pár hétben ellazítja a kismedence izomzatát, ami így a szüléskor tágulékonyabb lesz. A terhesség ideje alatt tehát javasolt a fogyasztása.

Málnadzsem receptje

Hozzávalók

2 kg málna,
1,6 kg cukor,
2 tasak zseléfix.

Málnadzsem elkészítése

A váltott vízben alaposan megmosott, lecsöpögtetett, érett málnaszemeket egy nagy üvegedénybe rakjuk, és közben soronként porcukorral megszórjuk.
Hűvös helyre tesszük 24 órára, majd leöntjük a levét.
A levet habzásig felfőzzük, a habot leszedjük, a forró levet a málnára öntjük, és még 1 napig pihentetjük.
A harmadik napon botmixerrel összedolgozzuk, és a zseléfixet belekeverjük.
Mérsékelt tűzön, kevergetve felfőzzük, majd forrón üvegbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × egy =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close