Málnadzsem

A málnadzsem elkészítése – több más egyszerűen elkészíthető ételhez hasonlóan – három összetevő vegyítéséből áll, beszéljünk hát egy kicsit a málna leveléről, mert arról itt még nem esett szó. Zsuzsi figyelj! A málnalevéltea terhes anyák esetén jótékony hatással van a magzat egészséges fejlődésére. Ezen kívül úgy enyhíti a szülés fájdalmait, hogy a szülés előtti pár hétben ellazítja a kismedence izomzatát, ami így a szüléskor tágulékonyabb lesz. A terhesség ideje alatt tehát javasolt a fogyasztása.

Málnadzsem receptje

Hozzávalók

2 kg málna,
1,6 kg cukor,
2 tasak zseléfix.

Málnadzsem elkészítése

A váltott vízben alaposan megmosott, lecsöpögtetett, érett málnaszemeket egy nagy üvegedénybe rakjuk, és közben soronként porcukorral megszórjuk.
Hűvös helyre tesszük 24 órára, majd leöntjük a levét.
A levet habzásig felfőzzük, a habot leszedjük, a forró levet a málnára öntjük, és még 1 napig pihentetjük.
A harmadik napon botmixerrel összedolgozzuk, és a zseléfixet belekeverjük.
Mérsékelt tűzön, kevergetve felfőzzük, majd forrón üvegbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 9 =

Scroll to top