Málnabefőtt

A gyümölcsök közül a cseresznye, az eper és a meggy már szerepelt receptjeinkben, most egy-két málnás recept kerül sorra. Elsőnek mindjárt a málnabefőtt, amihez – a málnán kívül – csak cukrot és szalicilt használunk. A málnáról is bővebben olvashatnak a gyümölcs összefoglaló írásunkban.
Málna

Málnabefőtt receptje

Hozzávalók

1 kg átválogatott, érett, de nem túl puha málna,
1 kg cukor,
szalicil.

Málnabefőtt elkészítése

A málnát megmossuk, szitán lecsöpögtetjük.
A cukrot fél liter vízben felforraljuk, és sűrű cukor szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a málnát, és hirtelen felforraljuk.
Közben nem keverjük, hanem rázogatjuk az edényt, hogy a málna szemek ne törjenek.
Szaliciles forró vízzel kiöblített kis üvegekbe töltjük a befőttet, légmentesen lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − 2 =

Scroll to top