Málnabefőtt

A gyümölcsök közül a cseresznye, az eper és a meggy már szerepelt receptjeinkben, most egy-két málnás recept kerül sorra. Elsőnek mindjárt a málnabefőtt, amihez – a málnán kívül – csak cukrot és szalicilt használunk. A málnáról is bővebben olvashatnak a gyümölcs összefoglaló írásunkban.
Málna

Málnabefőtt receptje

Hozzávalók

1 kg átválogatott, érett, de nem túl puha málna,
1 kg cukor,
szalicil.

Málnabefőtt elkészítése

A málnát megmossuk, szitán lecsöpögtetjük.
A cukrot fél liter vízben felforraljuk, és sűrű cukor szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a málnát, és hirtelen felforraljuk.
Közben nem keverjük, hanem rázogatjuk az edényt, hogy a málna szemek ne törjenek.
Szaliciles forró vízzel kiöblített kis üvegekbe töltjük a befőttet, légmentesen lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × 2 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close