Konyakos meggy

A meggy tartósítására az alkohol is kiválóan alkalmas. Némely korhelyek imádják az alkohollal átitatott konyakos meggyet, mivel ez rendkívül hamar és nagyot üt a tudaton, azaz csak óvatosan vele! Receptünk tehát egy tartósítási eljárást tárgyal, ne tévesszék össze a csokoládés konyakmeggyel! Garantálom, ha ezt a befőttet megkóstolja, azt fogja kérdezni:
– Minek ide csokoládé?

Konyakos meggy receptje

Hozzávalók

1 kg kemény húsú meggy,
1,5 dl 96%-os alkohol,
1,5 dl konyak,
25 dkg kristálycukor.

Konyakos meggy elkészítése

Az alaposan megmosott, kimagozott meggyszemeket – annyi vízben, amennyi éppen ellepi – felfőzzük.
A 2-3 perces főzés után leszűrjük, és kiforrázott befőttes üvegbe rakjuk.
Az alkoholt, a konyakot és a cukrot arányosan elosztva a meggyre öntjük, és az üvegeket légmentesen lezárjuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 7 =

Scroll to top