A hamis ananászkompótnak az ananász szörp adja az alapját, a tök pedig a húsát. Tökös receptünk csaláson alapul!
Hamis ananászkompót hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 5 kg főzőtök tisztítva,
- 1-2 evőkanál ecet,
- 50 dkg cukor,
- 1 citrom leve,
- 1 l ananászszörp,
- 3-4 szegfűszeg.
Hamis ananászkompót elkészítése
- Egy nagy fazékban ecettel ízesített vizet forralunk, és amikor már zubog, beletesszük az apróra vágott tököt.
- Rövid ideig forraljuk, majd a főzővízében hagyjuk kihűlni.
- dl vízben elkeverjük a cukrot, és addig főzzük, amíg elolvad.
- Akkor hozzáadjuk az ananász szörpöt, a citrom leszűrt levét, meg a szegfűszeget, és együtt felforraljuk.
- Belerakjuk a tököt, és amikor újra felforrt, üvegekbe rakjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.