Eperszörp

Kategória indító recept az eperszörp készítésének leírása, mivel vele indul a Befőzés receptek kategóriánk. (Persze ha nem számítjuk a tegnapi, rendkívüli bodzaszörp receptet.) Sokan sokféleképpen készítik ezt a szörpöt, a házi recept alapján készült – szerintem – mindig jobb, mint amit a boltban lehet kapni. Az hogy mennyire egészséges gyümölcs az eper, a gyümölcsökről írt összefoglalónkból kiderül. Háziasszonyok figyelem! Mehet a szörpkészítés?

Eperszörp receptje

Hozzávalók

1 kg eper,
2 mokkáskanál borkősav,
1 mokkáskanál szalicil,
kb. 1,2 kg cukor.

Eperszörp elkészítése

Az epret alaposan megmossuk, és egy nagy üvegedénybe tesszük.
dl vízbe elkeverjük a borkősavat és a szalicilt, és az eperrel összeturmixoljuk.
Tüllzacskóba öntjük a mixet, és egy edény fölé akasztjuk, és legalább 1 éjszakán át hagyjuk lecsöpögni.
A lecsöpögött levet megmérjük, és ugyanannyi súlyú cukrot keverünk hozzá.
Másnap hűvös helyen pihentetjük, közben többször megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Szaliciles vízzel kiöblített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + 19 =

Scroll to top