Almapaprika télire

Almapaprika - ecetes savanyúság télireAz almapaprika télire egy ecetes tartósítással készült savanyúság. Egy ügyes trükkel értük el azt, hogy a savanyúság finom, ropogós legyen: az üveg tetejére apró uborkákat tettünk, hogy a paprikát végig a lében tartsuk, ne emelkedjen fel a tetejére.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez a fajta almapaprika eltevés nem tart hosszú ideig – ha nem számoljuk bele azt, hogy az elkészült savanyúságot pár napig állni hagyjuk és szükség esetén egy fontos műveletet is végrehajtunk rajta. Természetesen nem titok, hogy miről van szó, a receptben részletesen elmondjuk.

Finom téli savanyúság, a leírás alapján könnyedén elkészítheted. Próbáld ki!

Almapaprika télire receptje

Hozzávalók

  • 2 kg almapaprika,
  • 25 dkg apró uborka,
  • 3 dl 20%-os ecet,
  • 10 db babérlevél,
  • 20 dkg cukor,
  • pár gerezd fokhagyma,
  • 2 kávéskanál szalicil,
  • köménymag, mustármag, egész feketebors, só.

Almapaprika eltevése télire

  1. Az uborkát és a paprikát alaposan megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A paprika szárát levágjuk rövidre, de nem csumázzuk!
  3. Elkészítjük a tartósító levet: a fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet.
  4. A paprikát üvegekbe rakjuk, a tetejét az uborkával stabilizáljuk és a lehűtött lével felöntjük.
  5. Az így elkészült savanyúságot egy-két napig lefedve állni hagyjuk, ha vesztett a levéből, akkor újra felöntjük.
  6. Mielőtt eltesszük télire, teljesen felöntjük az üvegeket, majd a csavaros fedéllel jól, azaz légmentesen lezárjuk!
  7. Hűvös, hideg helyen tároljuk.

Üvegekben az almampaprika télire

A receptben röviden összefoglaltuk az almapaprika télire eltevésének menetét. Egy apró trükk volt csak a hagyományosnak mondható savanyúság készítése során, az uborka a tetején. Ezzel értük el azt, hogy a paprika folyamatosan lé alatt maradjon, ne emelkedjen ki egy kis darabja sem.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × egy =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház