Zöldségfasírozott

Recept:

Ezt a fasírozottat most rúdban fogjuk megsütni, de aki jobban szereti, gombócokat is formálhat belőle, de mivel nedvdús zöldségfasírozottról van szó, én a tepsiben sütés ajánlom.

A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízbenfélpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinba megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sóval, szerecsendióval fűszerezzük, és fedő alatt megpároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk. A leszűrt, kihűlt zöldségeket összekeverjük a hagymás gombával, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy megkösse. Közben sóval, borssal, majorannával és vágott petrezselyemmel ízesítjük. A masszát margarinnal kikent tepsibe rúd alakúra formázzuk, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, apró margarin darabokat morzsolunk rá, és előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hozzávalók

  • 20-20 dkg gomba, karalábé és zöldborsó,
  • 40 dkg leveszöldség,
  • 3 tojás,
  • 3 zsemle,
  • 3 dl tej,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • petrezselyem,
  • zsemlemorzsa,
  • margarin,
  • majoránna,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

Felszeletelve burgonyapürével tálaljuk.

Trükk

Mi is az a tűpróba? A konyhatechnológia részben elolvashatja.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 + tizenhét =