Vegetáriánus tál

Recept:

Az ünnepi időszakok között vettük észre, hogy még nincs is vegetáriánus kategória az ételeink számára. Pontosabban nem volt eddig, mert a vegetáriánus tál miatt most létre hoztuk!

A csicseriborsót beáztatjuk, és ételízesítővel fűszerezett vízben, a rizst pedig sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát és az uborkát szeletekre, a paradicsomot cikkekre, a padlizsánt és a tököt kockákra, a zöldbabot darabokra vágjuk. A hozzávalókat margarinba külön-külön megpároljuk, a tökkockákat kurkumával, a többi zöldséget ételízesítővel, vagy sóval fűszerezzük.

Hozzávalók

  • 10-10 dkg sárgarépa,
  • uborka,
  • zöldbab,
  • paradicsom,
  • padlizsán,
  • tök
  • csicseriborsó és rizs,
  • 12 dkg margarin,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 1-2 evőkanál ételízesítő,
  • kurkuma,
  • só.

Tálalás

Tálra rendezzük, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Trükk

A csicseriborsót már előző nap este áztassuk be!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz + négy =