Tökös lecsó

A nyár hagyományos étele a lecsó. A paprika és a paradicsom a tökös lecsónak is az alapja, de megbolondítottuk egy kis tökkel. Cukkinis, patisszonos receptjeink után a tökfélék receptjei közé remekül illeszkedik ez az írás. Kolbászt nem teszünk az ételbe, csak a tetejére pirítunk szalonnatepertőt.

Lecsó
Tökös lecsó receptje

Hozzávalók

60 dkg zöldpaprika,
60 dkg tök,
40 dkg paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg zsírszalonna,
citrom,
pirospaprika, őrölt bors, só.

Tökös lecsó elkészítése

A szalonnát felkockázzuk, és zsírját kisütjük, majd a szalonnatepertőt kiszedjük.
A zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott paprikát.
Rövid ideig együtt pároljuk, majd lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül főzzük, hogy a leve kissé elpárologjon, majd mikor forr, lefedjük, és puhára pároljuk.
Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.
Közben a tököt meghámozzuk, magját kikaparjuk.
Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, citrommal bedörzsöljük, majd kisebb hasábokra szeleteljük.
Enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a lecsóhoz adjuk, és átforrósítjuk. A szalonnatepertőt a tetejére tesszük, és tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 2 =