Sajtos tojás

Recept:

A recept nagypénteken jelenik meg, tehát hús nélküli, ám finom étel a sajtos tojás. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk látogatóinknak!

A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Serpenyőbe vajat hevítünk, belekeverjük a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk a burgonyát. A tojásokat elkeverjük, pirospaprikával, és sóval ízesítjük, majd a burgonyára öntjük, de csak addig sütjük, hogy a tojás lágy maradjon. Meghintjük reszelt sajttal, és még 1-2 percre forró sütőbe toljuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 8 tojás,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • pirospaprika,
  • só.

Tálalás

Fehér kenyérrel kínálhatjuk, de akár önmagában is finom.

Trükk

A tojásokat a serpenyőben nem szabad teljesen átsütni.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − 7 =