A rokfortos sült burgonya tálalása során tudunk variálni. A megsült krumplikat cikk-cakkban, vagy keresztben is átvághatjuk, szabályos mélyedéseket vághatunk bele, amit aztán megtöltünk a sajtos szósszal.
Sajtos, egyszerű ételünket így kell elkészíteni:
Rokfortos sült burgonya receptje
Hozzávalók
- 8 közepes méretű burgonya,
- 25 dkg rokfort sajt,
- 3-4 evőkanál tejföl,
- salátalevél,
- őrölt bors, só
Rokfortos sült burgonya elkészítése
- A burgonyákat előmelegített sütőbe tett rácson megsütjük, majd leszedjük a héját és konyharuhával bélelt edényben melegen tartjuk.
- A rokfort sajtot villával összetörjük,tejfölt adva hozzá laza krémmé keverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
- A sült burgonyákat kettévágjuk, a közepéből egy keveset kikaparunk.
- Kettesével salátalevéllel díszített tálra tesszük, a mélyedésbe rokfortos tölteléket öntünk és már kínáljuk is.
A rokfort híres francia márványsajt, Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik. (wikipédia: Rokfort)