Rizses rakott zöldségek

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A rizses rakott zöldségek receptjét azoknak kínáljuk, akik a tikkasztó melegben érzik, hogy a könnyű zöldségekre van inkább szüksége a szervezetnek, mint a nehéz zsíros ételekre. Rakott étel lévén könnyen elkészíthető és kb.: 30 – 40 perc alatt megsül a sütőben, azaz nem kell a konyhát a sütővel tovább melegíteni.

Nyáron talán egyszerűbb megállni azt hogy sokat és nehéz ételeket együnk, így könnyebben figyelhetünk a súlyunkra is.

Zöldségek

Rizses rakott zöldségek receptje

Hozzávalók

15 dkg rizs,
4 dl zöldségleves,
40 dkg gomba,
2 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 karalábé,
1 zeller,
20 dkg kifejtett zöldborsó,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
10 dkg reszelt sajt,
vaj.

Rizses rakott zöldségek elkészítése

A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk.
Egy kivajazott, tűzálló edénybe belerétegezzük a rizst, és a zöldségeket.
kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, úgy, hogy az edényt fóliával, vagy fedelével letakarjuk.
Amikor megpuhult, levesszük a fedőt, és tojássárgájával elkevert tejfölt kenünk a tetejére, megszórjuk reszelt sajttal, és rápirítjuk.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Rakott ételek sütőben, Vegetáriánus receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =