Rántott patisszon

Patisszon receptekA rántott patisszon tetejére sült petrezselyem zöldjét hintünk. Gusztusosabb és finomabb lesz tőle. Tálaláshoz tartármártást ajánlunk.

Rántott patisszon hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1,2 kg patisszon,
  • 10 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 2 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

Rántott patisszon elkészítése

  1. A patisszonokat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
  3. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, forró olajban megsütjük.
  4. A petrezselyem zöldet szűrőbe téve megmerítjük a forró olajban, ropogósra sütjük.
  5. Tálaláskor ízlés szerint a rántott patisszon tetejére tesszük.
  6. Külön tálkában tartármártást kínálunk hozzá.

TIPP√: Miután megtisztítottuk és felszeleteltük a patisszont, ételízesítővel is meghinthetjük a sózás és a borsozás helyett!

Hasonló receptek

  • Rokfortos sült burgonya receptjeRokfortos sült burgonya receptje Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később leöntjük a burgonyákat.
  • Sajtos salátalevél receptjeSajtos salátalevél receptje Körettel és tartármártással tálalva írjuk a receptben a rántott, sajtos salátalevelet, de vannak akik szerint főzelékkel fogyasztva is […]
  • Farsangi fánkFarsangi fánk A farsangi fánk a bálok, karneválok időszakának kedvenc édessége. A farsangi sütemények más időszakban is kedveltek - így van ez a fánkkal […]
  • kedvenc-receptek.huParajpogácsa tükörtojással Recept: A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti időszakra ajánlott hús nélküli recept. A tejben […]
  • Különleges töltött tökKülönleges töltött tök Így készül a különleges töltött tök: a kivájt, felezett tökbe kerül a gombás, rizses, sajtos töltelék, a tetejére paradicsom és sajt.
Posted in Vegetáriánus receptek and tagged .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 1 =