Rántott kellevél

Recept:

Böjti ételeink húsvét közeledvén tovább szaporodnak a rántott kellevél receptjével. Panírozás a trükkje, mint a rántott ételeknek általában.

A kelleveleket megmossuk, és forrásban lévő sós vízben kettő percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd a középső vastag eret kivágva kettévágjuk. Enyhén megszórjuk ételízesítővel. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • kellevél,
  • liszt,
  • tojás
  • zsemlemorzsa,
  • olaj,
  • só,
  • ételízesítő

Tálalás

Burgonyapüré, rizs és paradicsommártás illik hozzá.

Trükk

A panírozás a konyhatechnológia részben már kitárgyalva. Talán csak arra hívom fel a figyelmet, hogy az otthon megszárított, majd lereszelt kifli a legjobb morzsa, nem az, ami a boltban kapható.

Hasonló receptek

  • Rokfortos sült burgonya receptjeRokfortos sült burgonya receptje Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később leöntjük a burgonyákat.
  • kedvenc-receptek.huParajpogácsa tükörtojással Recept: A parajpogácsa tükörtojással ismét egy húsvéti étel, pontosabban a böjti időszakra ajánlott hús nélküli recept. A tejben […]
  • Rántott cukkini receptRántott cukkini recept Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített […]
  • Húsvéti rántott bárányHúsvéti rántott bárány Recept: A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben - csak az alapanyagban -  nem […]
  • Tejfölös gombapaprikásTejfölös gombapaprikás Gyorsan elkészíthető, vegetáriánus étel a gombapaprikás. Mi habarással készítettük, van aki csak simán tejfölt kever a puhára párolt […]
Posted in Vegetáriánus receptek and tagged , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc − 9 =