Parajpüré sajtos galuskával

Recept:

Ez a recept tulajdonképpen két recept. A parajpüré és a sajtos galuska receptje. Jó étvágyat hozzá!

Kezdjük a parajpüré tárgyalásával! A parajleveleket a szárról lecsipkedjük, folyó vízben alaposan megmossuk. Enyhén sós vízben, kevés szódarbikabónával néhány perc alatt puhára főzzük. A megpuhult parajt leszűrjük, átpaszírozzuk, hozzákeverjük a vajat. Szerecsendióval, borsikafűvel fűszerezzük.

A galuskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A 170 C fokra felmelegített olajsütőbe – olajba mártott kanállal – 6 nagyobb méretű galuskát szaggatunk, és kb. 5 perc alatt aranysárgára sütjük.

Hozzávalók

Paraj:

  • 1 kg paraj,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • borsikafű,
  • szerecsendió,
  • szódabikarbóna.

Sajtosgaluska

  • 2 tojásfehérje,
  • 10 dkg trappista sajt,
  • olaj,
  • őrölt bors,

Tálalás

A püréhez feltétként tálaljuk a sajtos galuskát.

Trükk

Hús nélküli, pikáns étel.

Az összes recept – kedvenc receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × egy =