Különleges töltött tök

Mitől különleges ez a töltött tök? Három összetevőt mondok, ami miatt különleges lehet: gomba, rizs és sajt. Megint el kell puffogtatnom azt a közhelyet, hogy amiben ilyen finom összetevők vannak, az az étel önmagában is finom lehet. A tökös lecsó után egy újabb étel, ahol a tök is szerepel, sőt a tök a főszereplő!

Különleges töltött tök receptje

Hozzávalók
1,2 kg spárgatök,
20 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg rizs,
2 tojás,
25 dkg paradicsom,
1 szál zellerlevél,
1 citrom,
12 dkg reszelt sajt,
kakukkfű, őrölt bors, só.

Különleges töltött tök elkészítése

A tököt megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, és magházát eltávolítjuk.
A gombát felszeleteljük, majd forró vajban a finomra vágott hagymával megpirítjuk.
Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük.
Hozzáadjuk a megfőzött rizst, a tojásokat, és jól összekeverjük.
Egy másik serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, apróra vágott zellerrel, kakukkfűvel fűszerezzük.
Az előkészített tököket citrommal bedörzsöljük, belsejüket megsózzuk, meghintjük borssal, majd megtöltjük a rizses töltelékkel.
Rátesszük a pirított paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, és 20-25 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 + öt =