Tejfölös gombapaprikás

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Tejfölös gombapaprikás rizzsel

Rizzsel, nokedlivel nagyon finom és hamar készen van!

A tejfölös gombapaprikást csiperkéből készítettük el, természetesen másfajta gomba is használható a recepthez. Laktató és finom gomba recept, ami többféle körettel is tálalható a húsmentes napokon.

Húsvét környékén, ideális főételnek, akár ebédre, akár vacsorára. A recept alatt találsz pár tippet az étel és körete gyorsabb és praktikusabb elkészítéséhez.

Mi tejföllel így készítjük a gombapaprikást:

Tejfölös gombapaprikás recept hozzávalók

  • 0,5 kg gomba (csiperke, laska, vargánya),
  • 2 evőkanál olaj, vagy 3 dkg zsír,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • kevés liszt.

A tejfölös gombapaprikás elkészítése

  1. A gombát jól megmossuk, feldaraboljuk
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon egy csipet sóval gyengén megpirítjuk.
  3. Pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, egy kevés vizet öntünk alá nehogy a paprika megégjen.

    Tejfölös gombapaprikás: hagyma, gomba, pirospaprika már a lábasban!

    Hagyma, pirospaprika, gomba már a lábasban!

  4. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A tejfölből és kevés lisztből csomómentesre elkevert habarást készítünk, majd behabarjuk a gombapaprikást.
  6. Egyet rottyan még a tűzhelyen és kész is van! Ha túl híg lett, akkor hagyjuk kicsit tovább a tűzön, ha túl sűrű, akkor pedig egy kevés vizet engedjünk hozzá!

    Tejfölös gombapaprikás: Csomómentesen behabartuk, már csak tálalni kell

    Tejfölös gombapaprikás: Csomómentesen behabartuk, már csak tálalni kell

  7. Galuskával vagy rizzsel kínáljuk.

Tippek a gombapaprikáshoz

Ha csak szárított gomba van odahaza, abból is kitűnő étel készíthető: megáztatjuk, átmossuk, majd sós vízben megfőzzük a szárított  gombát felhasználás előtt. Majdnem olyan lesz, mint a friss! A konzerves gombát is nyugodtan felhasználhatod, ugyan úgy, mint a frisset.

A mai modern hűtőgépekkel könnyedén megoldható a gomba fagyasztása, az étel természetesen mirelitből is elkészíthető. Ha gombapaprikáshoz vásárolt gomba csak két-három nap múlva kerül felhasználásra, akkor mosás nélkül tegyük egy papírzacskóba, és egy nejlonzacskóba. Így tárolva a hűtőszekrény alsó polcán pár napig friss marad.

Tejfölös gombapaprikás nokedlivel

Tejfölös gombapaprikás nokedlivel tálalva

A tejfölös gombapaprikás ebédhez köreteként galuskát vagy rizst kínálunk. Természetesen a körethez is van tippünk: ha igazán finom nokedlit szeretnél készíteni hozzá, akkor nézd meg ezt a receptet! Amennyiben kevés a főzésre szánt idő, úgy a rizs mikrohullámú sütőben is elkészíthető!

Ahogyan a húsból készült paprikás ételek esetén, a tejfölös gombapaprikáshoz is használhatsz zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldpaprikát felszeletelve a hagymával együtt tedd fel, a paradicsomot szintén szeletelve a gombával együtt forgasd bele az ételbe! A gombás ételek hús nélkül is nagyon finomak, ez a recept az egyik legjobb példa erre!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Tejfölös gombapaprikás recept
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gombás receptek, Receptek képekkel, Vegetáriánus receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 4 =