Diós rántott karalábé

Recept:

Rántott szelet kicsit tavaszi étellé bolondítva. A diós rántott karalábé egy olyan rántott szelet, amiben nem hús van, hanem karalábé, és a bundába még kevertünk egy kis diót is.

A karalábét kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Az előfőzött karalábé szeleteket kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni. A langyos karalábé karikákat lisztbe, csipet sóval felvert tojásba, végül dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 karalábé,
  • 2 tojás,
  • 10-10dkg liszt és zsemlemorzsa,
  • 6 dkg durvára vágott dió,
  • olaj,
  • só.

Tálalás

Mexikói zöldségkeverékkel kínáljuk.

Trükk

Panírozás – a konyhatechnológia menüpont alatt olvashatta.

Az összes recept – kedvenc receptek

Hasonló receptek

  • Töltött karalábéTöltött karalábé Nagyjából egy óra alatt elkészíthető ez a finom darált hússal töltött karalábé. A tavaszi ételek közül a zsenge karalábéból készített […]
  • Diós kalács receptjeDiós kalács receptje Kelt tésztából készült édesség a diós kalács. Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre fontosabb egy-egy finom ünnepi sütemény […]
  • Sárga mázas süteménySárga mázas sütemény Kezdő háziasszonyoknak is bátran merem ajánlani ezt a diós, csokis, sárga mázas sütemény receptet, mert szinte elronthatatlan és gyorsan […]
  • SzőlősalátaSzőlősaláta Egyszerű receptje van a szőlősalátának, maga az étel pedig pehely könnyű. A szőlősaláta a nyár végi és ősz eleji meleg napok frissítő […]
  • Karácsonyi diós bejgliKarácsonyi diós bejgli Karácsony bejgli nélkül? Kizárt! A finom diós bejgli elmaradhatatlan kelléke az ünnepi asztalnak. Lássuk, hogyan készül a hagyományos […]
Recept kategória: Vegetáriánus receptek és recept címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × kettő =