Brassói töltött tojás

Recept:

Egyféle töltött tojás már szerepelt kínálatunkban, most a brassói változatát ajánljuk húsvéti étel kínálatunkban.

A főtt tojásokat hosszában ketté vágjuk. A sárgáját kivesszük, áttörjük a juhtúróval együtt. Hozzáadjuk a lágy vajat, sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, gyömbérrel ízesítjük, és habverővel krémszerű anyaggá keverjük. A vékony karikára vágott póréhagymát vajon megpároljuk, majd egy tűzálló tálba elterítjük. A túrótöltelékkel a tojásokat megtöjtjük, és a párolt hagymára tesszük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojássárgájával, kissé megsózzuk, majd beletesszük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel leöntjük, és forró sütőben pirosra sütjük.

Hozzávalók

  • 8 főtt tojás,
  • 25 dkg juhtúró,
  • 8 dkg vaj,
  • 15 dkg póréhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojássárgája,
  • 12 dkg sajt,
  • tárkonylevél,
  • gyömbér,
  • só.

Tálalás

Véleményem szerint a legfinomabb akkor, ha pirított kenyeret fogyasztunk hozzá, tehát ezzel kínáljuk!

Trükk

Hús nélkül is lehet ízletes ételt készíteni.

Hasonlók

Kategória: Töltött étel receptek Címkék: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy + tizenkettő =