Zöldbabos metélt gombával

Zöldbabos metélt gombávalTavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!

Zöldbabos metélt gombával hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 20 dkg vékony zöldbab,
  • 15 dkg nagyszemű konzerv fehérbab,
  • 2 kis uborka,
  • 50 dkg széles metélt tészta,
  • 10 dkg friss spenótlevél,
  • 4 nagyobb sampinyon gomba,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • citromlé,
  • snidling, olívaolaj, bors, só.

Zöldbabos metélt elkészítése gombával

  1. Megmossuk, lecsepegtetjük a a babot és a zöldbabot, 8-10 percig sós vízben főzzük.
  2. Vékonyan felszeleteljük az uborkát és kevés olívaolajban 5 percig pároljuk.
  3. Sós vízben megfőzzük a tésztát és melegen tartjuk.
  4. Pár pillanatig olívaolajban pároljuk a gombát, mielőtt bebarnulnának kivesszük, citromlével leöntjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  5. Apróra vágjuk a snidlinget és a spenótot.
  6. A tésztát nagy salátástálba tesszük,összekeverjük a spenóttal, zöldbabbal, a fehérbabbal és az uborkával.
  7. Hozzáadjuk a snidlinget és kevés olívaolajat.
  8. Óvatosan összekeverjük, a gombával és 12 spenótlevéllel díszítjük és azonnal tálaljuk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Azt gondolhatnánk, hogy ez nem egyszerű recept, mert viszonylag hosszú. Pedig a zöldbabos metélt gombával elkészítése nem vesz igénybe még egy órát sem!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizenhat − 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház