Túrós csusza

Túrós csusza | kedvenc-receptek.huTúrós csusza receptünk hagyományos módon készült, a túrós, tejfölös, szalonnás változatot közöljük. 

Túrós csusza hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 4 adagra való csuszatészta,
  • 2 dkg zsír,
  • 2 dl tejföl,
  • 25 dkg túró,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • só.

Túrós csusza elkészítése

  1. A csuszatésztát forrásban lévő enyhén sós vízbe öntjük, kifőzzük.
  2. A vízbe egy kevés olajat/zsírt teszünk, hogy a tészta később ne ragadjon össze.
  3. Amikor a forrásban lévő vízben a tészta feljön a tetejére, akkor van kész: leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  4. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk.
  5. A szalonna kiolvadt zsírját belekeverjük a leöblített tésztába.
  6. Tálalás előtt forró sütőben felmelegítjük a tésztát, ráöntjük a túrót, szalonnával megszórjuk és meglocsoljuk tejföllel.

TIPP√: azért melegítjük külön a tésztát, hogy elkerüljük a melegített túró nyúlóssá, ragacsossá válását, ami elsősorban akkor következik be, ha tűzhelyen, serpenyőben kevergetve melegítjük fel a túróval meghintett csuszát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz + tizenhat =