Tojásos nokedli (tojásos galuska)

Tojásos nokedli (tojásos galuska) - egy kedvenc receptTojásos nokedli (tojásos galuska) akkor kerül a legtöbbször a terített asztalra, amikor tavasszal már kapható a friss fejes saláta! Az egyik kedvenc ételünk, ami akkor igazán finom, ha sikerül arany sárga, friss falusi tojással készíteni!

Tojásos nokedli (tojásos galuska) hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 5 egész tojás,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só, víz.

Tojásos nokedli (tojásos galuska) elkészítése

  1. Tojásos nokedli (tojásos galuska) - tészta receptA liszthez hozzáadunk 2 tojást és annyi vizet, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen.
  2. Miután jól összedolgoztuk, nokedliszaggatóval szaggassuk forró, sós vízbe!
  3. Főzés közben kevergessük meg a galuskát!
  4. Amint a galuskaszemek feljöttek a víz tetejére szedjük ki, szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel!
  5. Tegyük két-három evőkanál forró olajba, jól melegítsük át, majd öntsük rá a sóval elkevert három tojást.
  6. Addig melegítsük a tojásos nokedlit, amíg a tojás ízlésünk szerint meg nem keményedik rajt.
  7. Tavaszi friss fejes salátával kínáljuk!

A legtöbb recept úgy mondja, hogy külön süssük meg a tojást, melegítsük fel a galuskát és ezután keverjük össze. Az is egy megoldás, de higgyék el, a tojás a nokedlivel összekeverve is meg fog sülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 5 =