Gombás-szalonnás makaróni

Recept:

A makaróni olasz tészta fajta, alakját tekintve általában cső vagy rúd alakú, de lehet lapos vagy más. Legalábbis a Pallas nagylexikon szerint.

A szárított gombára 4 deci vizet öntünk, és duzzadni hagyjuk. A kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük. A megduzzadt gombákat lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre daraboljuk. A gomba levét, és a levest egy edénybe öntjük, felfőzzük, beletesszük a gomba szeleteket, és tejfölös habarással besűrítjük. Sóval, borssal utófűszerezzük, és a sós vízben kifőzött, leszűrt tésztával szervírozzuk.

Hozzávalók

  • 40 dkg makaróni,
  • 2 evőkanál szárított gomba,
  • 15 dkg baconszalonna,
  • 2 dl húsleves,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 teáskanál liszt,
  • őrölt bors,
  • só.

Tálalás

A tetejére szalonnatepertőt szórunk.

Trükk

Természetes, hogy a szárított gomba helyett friss is alkalmazható, ízlés szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc − kilenc =