Gombás-szalonnás makaróni

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Finom gombás-szalonnás makaróni bármikor jöhet ebédre vagy vacsorára. Szárított gombát használunk, így a saját ízlésünknek megfelelő fajtát használhatunk.

Ha van maradék húslevesünk, az király, mert kell a makaróninkhoz. Ha nincs, akár kockából is főzhetjük a húslevest. Apropó, itt van az igazán finom húsleves receptje.

Gombás-szalonnás makaróni recept

Hozzávalók

    • 40 dkg makaróni,
    • 2 evőkanál szárított gomba,
    • 15 dkg baconszalonna,
    • 2 dl húsleves,
    • 1 dl tejföl,
    • 2 teáskanál liszt,
    • őrölt bors,
    • só.

Gombás-szalonnás makaróni elkészítése

  1. A szárított gombára 4 deci vizet öntünk, és duzzadni hagyjuk.
  2. A kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük.
  3. A megduzzadt gombákat lecsöpögtetjük, majd vékony szeletekre daraboljuk.
  4. A gomba levét, és a levest egy edénybe öntjük, felfőzzük, beletesszük a gomba szeleteket, és tejfölös habarással besűrítjük.
  5. Sóval, borssal utó-fűszerezzük, és a sós vízben kifőzött, leszűrt tésztával szervírozzuk.
  6. A tetejére szalonnatepertőt szórunk.

A makaróni finom olasz tészta fajta, alakját tekintve általában cső vagy rúd alakú, de lehet lapos vagy más. Legalábbis a Pallas nagylexikon szerint.

Természetes, hogy a szárított gomba hozzávaló helyett friss is alkalmazható, ízlés szerint.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Gombás-szalonnás makaróni
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Gombás receptek, Tészta receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tíz =