Csirkemájas tortellini

Tortellini, tortellini receptekDallamos nevű, laktató tészta a csirkemájas tortellini. A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztva tésztagyűrűt formázunk.

Csirkemájas tortellini hozzávalók, elkészítése

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt,
  • 3 tojás,
  • 30 dkg csirkemáj,
  • 5 dkg mottadella,
  • 4 dkg vaj,
  • 7 dkg parmezánsajt,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 mogyoróhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • olaj, petrezselyem, bors, só.

Csirkemájas tortellini elkészítése

  1. Az apróra vágott répát és hagymát 3 evőkanál olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat és a babérlevelet.
  2. Együtt lepirítjuk, majd a babérlevelet kivesszük és az egészet a mortadellával, a petrezselyemmel, 2 dkg reszelt sajttal összeturmixoljuk.
  3. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  4. A lisztből, tojásokból víz és só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
  5. A kinyújtott tésztából 4-szer 4-es négyzeteket vágunk, ezek közepére egy kiskanál tölteléket teszünk.
  6. A tésztát átlósan, háromszög formába hajtjuk, a széleit összenyomkodjuk és a két csücskét összetapasztjuk.
  7. Sós vízben kifőzzük, leszűrjük, olvasztott vajjal összekeverjük és megszórjuk a maradék sajttal.
  8. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 − 3 =