Citromos-mascarponés spagetti

Citromos-mascarponés spagettiCitromos-mascarponés spagetti – első hallásra lehet hogy furán hangzik! A tészta receptbe citromlét és citrom héját is teszünk, majd tálaláskor citromfűvel díszítjük. Sajtos tészta recept, de nem reszeltünk sajtot hozzá!

Citromos-mascarponés spagetti hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • fél kilogramm spagetti tészta,
  • 2 db citrom leve,
  • citromhéj,
  • 4 dl húsleves,
  • 15 dkg mascarpone sajt,
  • cukor, őrölt fehér bors, só.

Citromos-mascarponés spagetti elkészítése

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A levesléhez hozzákeverjük a citromok levét, a mascarpone sajtot, és mérsékelt tűzön felforraljuk addig, amíg a mascarpone teljesen feloldódik.
  3. Amikor forr, reszelt citromhéjjal, sóval, őrölt borssal cukorral ízesítjük.
  4. A leszűrt tésztát ezzel a mártással tálaljuk, citromfűvel díszítjük.

TIPP√: Nem minden citrom héja alkalmas arra, hogy lereszelve a fogyasztásra szánt ételbe (süteménybe) felhasználjuk! Van, ahol már figyelmeztetik erre az embert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + 5 =