Szendvicskrém olajos halból

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Szendvicskrém olajos halból: Ez már a kész szendvics!

Ez már a kész szendvics!

Tudtad, hogy nagyon finom az olajos hal szendvicskrém alapanyagként is? Ha úgy készíted, ahogy azt a receptben leírtam, akkor egy különleges szendvicskrémet kapsz, amivel mindenkit meglephetsz.

Egy jó tanács az olajos hal szendvicskrém elkészítéséhez: az alapanyagokat ne géppel keverd össze! Csak nyomkodd össze villával, ahogy azt a fotókon látod. Nem baj, ha darabos marad a massza, ha kilátszik a főtt tojás a krémből. Sőt!…

Nézd meg a receptet! A mennyiségek azt mutatják, hogy én mennyit használtam fel az adott alapanyagból. Te ettől a szád íze szerint nyugodtan eltérhetsz!

Hozzávalók

  • 1 db olajos hal konzerv (175 grammos)
  • 5 dkg vaj (egy fél teavaj)
  • egy teáskanálnyi mustár
  • egy közepes méretű vöröshagyma (vagy lila hagyma) fele
  • egy főtt tojás
  • só, ízlés szerint.

Szendvicskrém olajos halból recept

  1. A vajat szobahőmérsékleten – vagy mikrohullámú sütőben – kenhető állapotúra lazítsd fel. (Ne folyjon!)

    Szendvicskrém olajos halból: Melyik alapanyagok hiányoznak a képről? A só és a főtt tojás!

    Melyik alapanyagok hiányoznak a képről? A só és a főtt tojás!

  2. Az olajos hal konzervet bontsd ki, öntsd le róla az olajat és a puha vajjal együtt tedd egy kisebb tálba. Villával nyomkodd össze a haldarabokat.
  3. A fél vöröshagymát vágd a lehető legapróbbra, (itt olvashatsz tippeket a vöröshagyma aprításhoz) és keverd hozzá az összetört halhoz.
  4. Főzz meg egy tojást keményre, aprítsd fel késsel, majd a masszához keverve törd össze a villával.
    Szendvicskrém olajos halból: Itt már csak a tojást kell összenyomkodni és kész a szendvicskrém!

    Itt már csak a tojást kell összenyomkodni és kész a szendvicskrém!

    Szendvicskrém olajos halból: Nem szép, de finom!

    Nem szép, de finom!

  5. Adj a szendvicskrémhez egy teáskanálnyi mustárt és egy kevés sót. Kóstold! Ha bírja még a sót, vagy a mustárt, akkor adj hozzá! Készen is vagy.

A pirított kenyér – a tetején a szendvicskrém olajos halból – isteni uzsonna, vagy vacsora. Zsemlére kenve is finom, de ne légy rest: piríts hozzá kenyeret! Azzal lesz az igazi.

Jó étvágyat!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Szendvicskrém olajos halból
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Receptek képekkel, Szendvics receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + tíz =