Sonkás bagett

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Egy nagyon kiadós szendviccsel nyitjuk a kategóriát. Az étel elkészítése során főzünk is, sütünk is, ám a végeredmény mégis csak egy szendvics.

Sonkás bagett recept

Hozzávalók

  • 2 bagett, vagy 4 nagy kifli,
  • 15 dkg brokkoli,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 1 körte,
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 10 dkg vaj,
  • fél csokor petrezselyem,
  • bors,
  • citromlé,
  • olaj.

Sonkás bagett elkészítése

  1. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
  2. A sonkaszeleteket félbe vágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megpirítjuk, lecsöpögtetjük.
  3. A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházát kivájjuk, vékonyra felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk.
  4. A hosszában félbevágott bagett, vagy kifli mindkét oldalát vajjal megkenjük, majd sütőben megkent felével lefordítva megpirítjuk.
  5. A pirított oldalon elosztjuk a sonkát, a brokkolit, a körteszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal.
  6. Előmelegített sütőben néhány percig átsütjük.
  7. Tálalás: még lehetőleg melegen kerüljön az asztalra!

Tudtad, hogy…

A körte nem színeződik el a citromlétől?
A gyümölcstől nem kell idegenkedni a sós ételben!

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Sonkás bagett
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Szendvics receptek Címke: , , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 20 =