Sonkás bagett

Recept:

Egy nagyon kiadós szendviccsel nyitjuk a kategóriát. Az étel elkészítése során főzünk is, sütünk is, ám a végeredmény mégis csak egy szendvics.

A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A sonkaszeleteket félbe vágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megpirítjuk, lecsöpögtetjük. A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházát kivájjuk, vékonyra felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk. A hosszában félbevágott bagett, vagy kifli mindkét oldalát vajjal megkenjük, majd sütőben megkent felével lefordítva megpirítjuk. A pirított oldalon elosztjuk a sonkát, a brokkolit, a körteszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. Előmelegített sütőben néhány percig átsütjük.

Hozzávalók

  • 2 bagett, vagy 4 nagy kifli,
  • 15 dkg brokkoli,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 1 körte,
  • 10-10dkg reszelt ementáli és vaj,
  • fél csokor petrezselyem,
  • bors,
  • citromlé,
  • olaj.

Tálalás

Még lehetőleg melegen kerüljön az asztalra!

Trükk

A körte nem színeződik el a citromlétől.
A gyümölcstől nem kell idegenkedni a sós ételben!

Hasonlók

Kategória: Szendvics receptek Címkék: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − tizenhét =