Ünnepi csokoládés rétes

Recept:

Az ünnepek fényét emeli a hagyományos ételek fogyasztása. Húsvétkor a kalács, vagy karácsonykor a bejgli kerül legtöbbször az asztalra. Azoknak akik nem így gondolják, itt az ünnepi csokoládés rétes receptje.

A tejet a cukorral, és a vaníliával felforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is felforraljuk, majd habverővel gyorsan simára keverjük a beleszórt kakaót. A tűzről levesszük, belekeverjük a tojássárgáját, és a mazsolát, majd kihűtjük. A kiterített réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk piskótamorzsával, majd egyenletesen elosztjuk rajt a kakaós tölteléket, és ráreszeljük a csokoládét. A rétest felcsavarjuk, vajazott sütőlemezre tesszük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megsütjük.

Hozzávalók

  • 2 dl tej,
  • 20 dkg cukor,
  • fél vaníliarúd,
  • 3 dl tejszín,
  • 10-10 dkg kakaó,
  • vaj,
  • piskótamorzsa,
  • 6 tojássárgája,
  • 5 dkg mazsola,
  • 2 réteslap,
  • 12 dkg csokoládé.

Tálalás

Rézsútosan felszeleteljük, és meghintjük vaníliás porcukorral.

Trükk

A tojássárgáját úgy keverjük a töltelékbe, hogy nincs a tűzön, egyébként nagy meglepetésben lehet részünk!

Hasonlók

  • Almás rétesAlmás rétes Süssünk almás rétest! Ehhez a recepthez kész rétes lapokat használunk, így csak a […]
  • Szőlős rétesSzőlős rétes A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész […]
  • Málnás rétestortaMálnás rétestorta A málnás rétestorta réteslapokból készül, melyeket bő olajban kisütünk. Megtöltjük az […]
  • Olcsó rétesOlcsó rétes Olcsó recept, de finom! Az olcsó rétes receptje azoknak, akik nem veszik, hanem saját […]
  • Zöldséges rétesZöldséges rétes Recept: Ez nem egy édes sütemény, de így is az egyik kedvencünk. A zöldséges rétes […]
  • Kráter szeletKráter szelet Attól lesz érdekes a Kráter szelet tésztája, hogy a hideg pudingot egyenetlenül […]
  • Almás lepény II.Almás lepény II. Ebben a finom almás lepény receptben az almákat belekeverjük a tésztába és úgy sütjük […]
  • EperhabEperhab Az eperhab készítése során a tojásfehérjéhez azért használunk kristálycukrot, mert így […]
Kategória: Édes sütemények, Sütemény receptek Címkék: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × öt =