Vaníliakrémes torta

Május első vasárnapja az édesanyák – és a nagymamák – ünnepe. Ki ne akarna kedveskedni az édesanyjának egy finom süteménnyel? A vaníliakrémes torta pontosan ezt a célt szolgálja. A baj csak az, hogy anya, mama talán ezt a sütit is jobban elkészítené mint mi, de ne adjuk fel, biztosan örülnek majd neki!

Vaníliakrémes torta receptje

Hozzávalók

20 dkg liszt,
20 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája,
fél liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
1 konzerv sárgabarack,
70 dkg túró,
2,5 dl tejszín,
8 dkg sárgabaracklekvár,
só.

Vaníliakrémes torta elkészítése

A lisztet a cukor felével, a vajjal, tojássárgájával, és 3 kanál hideg vízzel, csipetnyi sóval jól összedolgozzuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Kb.: 0,5 dl tejet a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi (előzőleg felforralt) tejet, és még egyszer felforraljuk, majd kihűlni hagyjuk.
A sárgabarackot lecsöpögtetjük, és levét félre tesszük. 12 fél barack kivételével a többit felaprítjuk.
A túrót, a tejszínt, és 6 evőkanál sárgabaracklevet krémesre keverünk, majd lassan hozzáadjuk a pudingot, és a barackdarabokat.
A tésztát lisztezett felületen kb 30 cm-es lappá nyújtjuk, zsiradékkal kikent kapcsos tortaformába simítjuk, a szélét felmagasítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.
Rákenjük a vaníliás krémet, ráfektetjük a barackokat, és 180 C fokos sütőben 80 percig sütjük.
A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük, és a kihűlt tortát bekenjük vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 − 2 =